Атанас Папаризов призова младежите да гласуват на 28-ми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:48 / 21.10.2007
2794
Преди десетина дни Захари Георгиев бе в Брюксел и там проведе срещи с кмета на града Фреди Тилеманс, с министър-председателя на област Валония Руди Демот и с представители на бизнеса от Големия регион. На всички стана ясно, че, ако той спечели кметското място в Пловдив, в негово лице ще имат сериозен партньор, с когото ще могат да работят активно за реализиране на съвместни проекти.

Аз подкрепям кандидатурата на Захари Георгиев за кмет на град Пловдив, защото е принципен, честен и делови човек и вярвам, че ще помогне града да върне своето второто място у нас във всяко отношение. Голям проблем на Пловдив е бюрокрацията. Не бих искал да коментирам как се раздават общински имоти под масата и на "свои хора", а не на стратегически инвеститори, които ще вдигнат нивото на града. Убеден съм, че ако Захари Георгиев стане кмет това ще се промени.

Младите активно да се включат при подготовката на проекти по оперативни програми, с които да се усвоят средствата от ЕС. За това призова младежите в район „Източен" евродепутатът Атанас Папаризов. Срещата се проведе в събота в офиса на районната организация на БСП. Да поговорят с младите хора дойдоха и кандидатът за районен кмет Янко Найденов, кандидати за общински съветници Севдалина Петрова, д-р Радост Марчева, Милена Колева и кандидатът за кмет на „Тракия" Мария Ванева.

Атанас Папаризов обясни, че кметът ще има решаваща роля за одобряване на проектите. Половината от ресурса, с който ще разполага България ще отиде в общините и за да бъдат усвоени тези средства, трябва да се разработят качествени проекти. Тук ролята на младите е важна и вярвам, че ще участвате в писането на проекти. В БСП досега сме обучили около 160 души, обясни евродепутатът и посъветва младежите да посетят информационния му офис в Голямата къща, където ще получат повече информация. Атанас Папаризов разясни и отделните програми за обучение и професионална квалификация на студенти в ЕС. Той обясни каква е дейността на европарламента. Като примери за единна политика в ЕС, когато България е отстоявала своите цели, Папаризов посочи случая с българските медици и извоюваната преди дни победа за кирилицата.

Атанас Папаризов обяви пред младежите, че по негова покана вече сто души от различни краища на България са посетили Европейския парламент. От 14 до 18 април следващата година в най-голямата зала в ЕП ще бъдат изложени картините на пловдивските художници по повод годишнината от приемането на страната ни в ЕС. Тогава и група пловдивчани ще имат възможност да посетят Европейския парламент, каза Папаризов.

Кандидатът за районен кмет Янко Найденов увери младите, че изцяло разчита на тях. Имам две идеи за „Източен" - електронно управление и електронна приемна в района, които ще реализирам чрез вас, посочи Найденов.Той и Атанас Папаризов призоваха всички млади хора да отидат да гласуват на 28 октомври.

Виж коментарите (0)

Още по темата (518):
24.01.2009 Юруков: Бареков ми предложи медиен комфорт срещу издигането на олигарх за кмет на Пловдив
31.12.2007 Няма да има досъдебно производство за купуване на гласове в Пловдив
10.12.2007 Захари Георгиев обвини за провала предизборния си щаб
12.11.2007 Йордан Бакалов: 40 са съветниците на СДС в областта
09.11.2007 Отложиха делото на партия "Ред, законност и справедливост"
09.11.2007 34 станаха жалбите срещу изборните резултати
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на "Южен" с апел към жителите на района
Той се завърна: Нагъл шофьор отново паркира в абсолютно нарушение...
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).