Атакуваха резиденцията на доктор Енчев в Белащица, пострада и колата му!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:22 / 25.07.2018
74760
Неизвестни злосторници разбиха охранителна камера на Израелско-българския институт в с. Белащица и нарязаха билборда на Alchemist Residence Von Goldenburg, чийто собственик е пловдивският предприемач доц. д-р Невен Енчев. Инцидентът е станал около 2,30 ч. съобщават съседи. Те твърдят, че са били събудени от много силен шум.

В резиденцията на "Алхимиста" е ситуирано седалището на Израелско-българския институт, а камерата е поставена по искане на полицията в Пловдив и се намира на основния път и отклонението към рзиденцията. Благодарение на нея са разкрити няколко грабежа в района.

Доц. Енчев е подал жалба до полицията, която веднага започна разследване и повече от час разследващи правиха огледи на място и разговаряха със свидетели. Камерата и записите са иззети от органите на реда. Тя обаче е ударена отзад и е много вероятно лицата на извършителите да не се виждат, смятат полицаи. Дошлите на място направиха оглед и на един от автомобилите на пловдивския предприемач, тъй като предните гуми бяха спаднали. Копия от записите са изпратени в Израелското посолство, откъдето също се вълнуват какво се е случило.

Пловдивският предприемач видял пораженията на сутринта. "Искрено се надявам, че атаката не е насочена срещу Израелско-Българския институт, макар че медиите отлично знаят какъв скандал се разгоря около 30 май тази година, когато в присъствието на Симеон Втори, съпругата му Маргарита и сестра му Мария Луиза в Пловдивската областна управа по моя инициатива беше открита изложба за Спасяването на българските евреи. Намесени бяха американците, Лигата срещу поругаването, дружество "Шалом“. Много бих искал да мисля, че по-скоро отново иде реч за междусъседската война, която отдавна се води срещу мен и семейството ми и донякъде стана причина за изнасянето ми в Германия“, коментира доц. Енчев.

Добронамерени съседи останаха изумени, че нападението може да е дело на завистливи комшии, тъй като в резиденцията много отдавна не е имало никакви събития – тематични вечери, сватби, дори приятелски срещи, и оттам не се чува шум. Това нападение срещу охранителната камера на  Израелско-българския институт в с. Белащица е първото, но билбордът е накъсван още 2 пъти за период от 2 години назад.

"Все още не може да кажем какви точно са причините за инцидента, защото в момента разследваме станалото и изясняваме обстоятелствата, но се надяваме много скоро да имаме отговор кой и защо е посегнал на охранителната камера и билборда", отговориха дошлите на място полицаи.

Виж коментарите (1)

Още по темата (543):
09.04.2019 Фейсбук върна страницата на Карбовски, той благодари на хиляди
05.01.2019 Пловдивски сервитьор вбеси Слави Трифонов, шоуменът полудя!
28.09.2018 Пребитата красавица Михаела не иска да вижда майка си
24.09.2018 Пловдивски национал се сгоди за русо изкушение от Нова ТВ
02.08.2018 Лудо влюбен в Нели Рангелова полицай й опростил глоба
01.08.2018 Нова изненада на музикалната сцена! Момче пробва да надмине Гери-Никол
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).