Ашим Асан блокира входа на джамията, заради спор със съдебен изпълнител

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:42 / 24.06.2011
2968
Силно полицейско присъствие има пред сградата на джамията в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Над 50 полицаи са се събрали пред входа на джамията, за да предотвратят евентуални безредици, за които причината е имотен проблем между местното джамийско настоятелство в лицето на Ашим Асан и частният съдебен изпълнител Величко Апостолов, представляващ фирма "Ели Инвест Груп" ООД.

И двете страни имат претенции върху сладкарницата на джамията и офиса над нея. Ашим Асан и Величко Апостолов представят документи, според които и двете страни имат право да владеят имота, но до момента все още не е ясно, коя от страните е права.

Апостолов показа становище от 06.2010 г., според което "Ели Инвест Груп" ООД има правото да стъпи във владение на имотите. Ашим контрира ч. с. изпълнител с документ, според който адвокатът и пълномощника на Кирил Гунчев, който е отдал имота под наем на "Ели Инвест Груп" ООД, му е предоставил правото на владение върху сладкарницата и офиса над нея.

За да спомогне за решение на проблема на място пристигна и шефа на пловдивската полиция ст. комисар Тодор Чонов, който разговаря и с двете страни. Бе извикан ключар, който смени и двата патрона на бравите на помещенията и в момента хората на Ашим Асан изнасят имуществото си от офиса над сладкарницата.

Позицията, която Асан неколкократно от сутринта публично заяви е следната: Според него липсва нужната прокурорска заповед за принудително напускане на офиса и без такава той няма доброволно да напусне имота.

Очакванията за сблъсъци между хората на Ашим Асан и полицията не се сбъднаха, тъй като все пак Асан реши доброволно за в момента да осовбоди помещенията. Явно разговорът с шефа на полицията му беше повлиял и той преосмисли своята позиция.

Очаквайте подробности и снимки от мястото.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наум Китанов, БСП: Трудно е да се примиря с все по-голямото преза...
Без вода заради сериозни аварии в Пловдив и областта
Обявени са свободни места за новата детска градина в "Тракия"
Пловдив първи в страната по брой на изградени нови големи къщи и ...
Журналист: Написах, че обещанията на Тодор Живков за Пловдив не с...
Учителят, обвинен в блудство: Арестуваха ме пред децата, историят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).