Ашим Асан: Пияни депутати от ДПС и един гей нападнаха Джумая джамия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
17:29 / 11.08.2010
10767
"3-ма пияни депутати от ДПС, бившият районен мюфтия на Пловдив Осман Хилми, бившият председател на джамийското настоятелство Хасан Али и екс-главният мюфтия на България Мустафа Хаджи предвождаха снощната атака срещу Джумая джамия", това заяви настоящият председател на джамийското настоятелство в Пловдив Ашим Асан.

"Тъкмо бяхме започнали специална молитва, която се прави само в навечерието на Рамазан, когато тези хора дойдоха придружени от още около стотина човека", разказа Асан. "Всичките лъхаха на алкохол, сред тях имаше депутати и мюфтии от околните родопски села. От народните представители разпознах само бившият зам. - областен управител Тунджай Наимов", уточни Ашим Асан.

"Бившият председател на джамийското настоятелство Хасан Али разби с шут вратата на мюфтийския кабинет и се опита да влезе вътре. Докато се опитвахме да го спрем той удари с юмрук един от нашите членове, след което му разкъса ризата и го бутна по стълбите", допълни Асан.

В мелето е пострадал и един от сотаджиите, които пазят джамията. Според Ашим Асан, особено деен по време на скандала е бил и бившият секретар на пловдивското мюфтийство Кемал Рашид, който бил известен сред мюсюлманите като гей. "Навремето го хванаха в баните на джамията да прави секс с един наркопласьор и го изгониха, уточни той".

Ашим Асан бе категоричен, че разполага с информация за човек известен като Гаро "циганина", който раздавал по 20 лева на ромите в Столипиново за да участват в импровизираната атака над джамията. Той бе категоричен, че неговите хора няма да търсят отмъщение, а ще оставят - цитирам - на Аллах и полицията да си свършат работата.

Сигнал за възникнал инцидент в Джумая джамия на Главната е подаден снощи малко след 21 часа в IV РУ. Пристигналите на място полицаи установили, че около 200 души са се струпали в района на мюсюлманския храм, а вътре на тъмно, група мъже спорят заради противоречията между новото и старото джамийско настоятелство. Разногласията им били относно новото управление и провеждането на молитва.

Органите на реда не са допуснали груби нарушения на обществения ред. В района има денонощен полицейски пост.

Източник: Дарик


Виж коментарите (10)

Още по темата (20):
15.02.2013 Мюсюлманите пак се хванаха за гушите
06.10.2010 Спряха тока на джамиите, имамите в областта масово напускат, не им плащат
02.09.2010 Премиерът се срещна с мюсюлмански лидери по повод създалото се напрежение
25.08.2010 Хилми: В Пловдив има среди, които малтретират мюсюлманската общност
24.08.2010 Мюсюлманското вероизповедание е във финансов колапс
23.08.2010 Ашим Асан влиза законно във владение на Джумая джамия
Още новини от Новини от Пловдив:
Сауна за левче в Пловдив: 37,8° в градския транспорт!
Тръгнаха колите по най-новата улица в Пловдив, разликата с преди ...
В Пловдив проф. Искра Баева коментира как егоизмът победи героизм...
След материал на Plovdiv24.bg отново сигнал за "стена на срама" в...
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).