Арестуваните от пловдивската полиция атакували павилиони на Lafka

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
09:19 / 24.09.2015
6254
Както вчера ви информирахме, при проведената специализирана полицейска операция на 21 септември служителите на отдел "Криминална полиция" и сектор "Специализирани полицейски сили" ОДМВР Пловдив са заловили Г.А. /33 г./, Б.Н /43 г./, А.С. /31 г./ и Т.А. /25 г./, всички от София. 

По първоначални данни те са извършители на множество престъпни посегателства - кражби от павилиони от веригата Lafka - на територията на цялата страна, включително и в Област Пловдив.

Около 23.30 часа в неделя членовете на групата били забелязани да се придвижват с автомобили "БМВ" и "Ауди" по околовръстния път на Пловдив в посока Асеновград. Те се отклонили в черен път и укрили единия автомобил, а на другия монтирали откраднати регистрационни табели. 
 
След кражба на цигари от търговски обект в квартал "Запад" в Асеновград и оттеглянето на групата, криминалистите предприели незабавни действия по задържането им. Участниците в престъплението не се подчинили на полицейски разпореждания и оказали яростна съпротива на органите на реда, което довело до използване на полицейски помощни средства.

Непосредствено преди да се качи във влак за София, бил заловен и Л.И. /20 г./, също от София, съпричастен към действията на групата. Извършени са обиски и претърсвания на адресите, обитавани от групата в гр. София, със съдействието на служители от Главна дирекция "Национална полиция". 

Образувани са досъдебни производства и лицата са задържани за 72 часа. Лицата са привлечени като обвиняеми за противозаконно възпрепятстване на полицейски органи да им бъде извършена проверка и предстои да им бъдат повдигнати обвинения за извършени множество кражби, като деянията са били извършени при опасен рецидив. 

Предстои документиране на цялостната престъпната дейност на лицата от разследващите полицаи и доклад на материалите в РП Пловдив.

Виж коментарите (13)

Още по темата (1):
23.09.2015 МВР Пловдив арестува петима софиянци като по филмите
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).