Арестуваха пловдивчанка за съпротива срещу полицаи

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
18:55 / 20.02.2020
5858
Пловдивчанка от квартал "Столипиново“ ще трябва да заплати 200 лева за дребно хулиганство. Тя била арестувана във вторник, след като бягала от униформен служител, а после се съпротивлявала срещу него, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На въпросната дата, около 11.30 часа, двама служители на МВР патрулирали по ул. "Ландос“. В междублоковото пространство на №14-18, забелязали паркиран лек автомобил с две лица в него. Те решили да извършат проверка на същите.

Нарушителката слязла от предната дясна врата на лекия автомобил и се отправила към пощата. Единият униформен осъществил проверка на лицето в автомобила, а другият последвал нарушителката.

Неколкократно ѝ казал да спре и да представи документ за самоличност, но тя категорично отказвала да изпълни полицейското разпореждане, като с викове заявявала, че няма да спре и ръкомахала с ръце. Полицаят се приближил до нея, хванал я за ръката и й обяснил, че следва да отиде с тях в районното управление, за установяване на самоличността й. Нарушителката започнала да се дърпа, целейки да избяга. Това наложило използването на белезници. Жената била задържана за 24 часа, получила акт за дребно хулиганство и била дадена на съд.

Пред магистратите обяснила, че не е изпълнила полицейското разпореждане, тъй като е трябвало да посети аптека, за да вземе лекарства на своята майка. Съдът не ѝ повярвал и ѝ наложил 200 лева глоба.

Решението подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).