Ангел Стоев инспектира почистването на река Стряма край Трилистник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:27 / 21.04.2023
1269
"Доволен съм от темповете, с които се извършва почистването на коритото на р. Стряма край с. Трилистник. Въпреки някои технически проблеми и дъждовните дни, напредъкът е видим“. Това констатира областният управител на област Пловдив Ангел Стоев, който днес инспектира на място работата на екипите от "Напоителни системи“ ЕАД – клон Марица и на ДП "Южно Централно държавно предприятие“.

По думите му в рамките на три седмици при много добра организация на работата са постигнати видими резултати – близо 700 метра от коритото на реката, точно преди Трилистник, са почистени напълно от растителността, а дигите са укрепени. "По-важно е, че хората са спокойни, че реката е обезопасена“, подчерта Ангел Стоев.

В проверката участваха също кметът на Община "Марица“ Димитър Иванов и кметът на селото Мирчо Петров, както и управителят на "Напоителни системи“ инж. Костадин Чолаков.

"В почистването са включени наши машини и на горското стопанство, които са специализирани в разчистването на храстите и дърветата. В някои части дигата беше в много лошо състояние, но вече е укрепена и стабилна“, коментира инж. Чолаков. По думите му работата продължава в следващият 700-метров участък, който е сравнително по-лек - с по-малко и с по-ниска растителност.

"Хората сега са по-спокойни и сме благодарни, че с усилията на държавата ще можем да укрепим трайно коритото на реката в най-критичните й участъци“, заяви от своя страна кметът на Трилистник.

Припомняме, че превантивното почистване започна през март първоначално само с техника и работници от "Напоителни системи“. Преди две седмици към тях се присъединиха и екипи от горските стопанства със специализирани машини за разчистване на храстовидната растителност и дърветата. Плановете след като приключат край Трилистник, екипите да продължат работа в района на най-тежко пострадалите карловски села от наводнението през септември миналата година.

Виж коментарите (0)

Още по темата (219):
01.09.2023 Румяна говори година след наводнението: Какво е да изгубиш всичко, а държавата да ти даде пари за една врата
04.08.2023 Новият областен на Пловдив обиколи наводнените карловски села
12.07.2023 Кметът на Карлово с призив към правителството да бъдат почистени речните корита в наводнените села
22.06.2023 Кметът на Карлово настоява за създаването на Държавна агенция за борба с бедствията
31.05.2023 Започва ремонт на детската градина в Каравелово след наводнението
23.04.2023 Път в удавеното село Богдан пропадна след проливен дъжд
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).