ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ангел Стоев: Пловдивска област е в пълна готовност да посрещне зимата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:21 / 01.12.2022Коментари (0)640
© bTV
Общините осигуряват почистването на снега от улиците и общинските пътища, поддържащи фирми поемат републиканските трасета

"Пловдивска област е в пълна готовност да посрещне зимата. Осигурено е почистването на пътищата и улиците, гарантирана е работата на здравните и учебните заведения, както и доставките на стоки и услуги в случай на усложнена обстановка“. Това съобщи областният управител Ангел Стоев, след като получи писмени доклади от всички общини, Областно пътно управление и ОД на МВР-Пловдив за предприетите от тях превантивни мерки за осигуряване нормалното функциониране на пътната инфраструктура, снабдяването и услугите за населението.

Общините имат създадена организация за почистване на вътрешната улична мрежа и общинските пътища. Общините Асеновград, Брезово, Калояново, Карлово, Куклен, Лъки, Марица, Перущица, Пловдив, Първомай,  Сопот и Стамболийски имат сключени договори с изпълнители за зимно поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа. В общините Раковски и Съединение процедурата по ЗОП е прекратена, тъй като не са постъпили оферти от фирми за снегопочистване и ще се предприеме директно възлагане на дейностите.

В Община Родопи предстои избор на изпълнител, а Община Садово ще поддържа общинските пътища главно със собствена техника, но ще привлече и външни изпълнители. В Община Хисаря почистването ще се извършва от общинското предприятие  по чистота и озеленяване. Община Кричим също ще разчита на собствената механизация за зимния период.

Съгласно предоставените доклади общините има налична и изправна техника за снегопочистване и извличане на закъсали товарни автомобили, както и гарантират, че имат необходимите материали за обработка на пътната настилка и пешеходните участъци.

Осигурена е работата на здравните и учебни заведения в случай на усложнена зимна обстановка, в т. ч. приоритетното придвижване на автомобили на Бърза помощ и такива, превозващи пациенти за хемодиализа. Изготвени са списъци по населени места за настаняване на болни на хемодиализа, родилки и др. в болнични заведения преди началото на възникване на сложна обстановка.

Областно пътно управление-Пловдив гарантира поддръжката и почистването на републиканските пътища на територията на областта  като има сключен договор с "Европейски пътища" АД Пловдив и "Автомагистрали“ ЕАД София за участъка на АМ "Тракия" от км 106+427 до км 156+284. Двете фирми разполагат с необходимата техника и инертни материали, както и с дежурни екипи и специализирани машини за изтегляне на аварирали автомобили.

При настъпване на внезапни метеорологични промени и усложнена зимна обстановка е предвидено въвеждане на временна организация на движението, определяне на възможните места за спиране или пренасочване на движението, поставянето на необходимата пътна сигнализация, както и схемите за временна организация на движението по определените обходни маршрути, става ясно от доклада на ОД на МВР-Пловдив.

На пътноподдържащите фирми е разпоредено да предприемат своевременно действия по монтиране на снегозащитни съоръжения на определените от ОПУ - Пловдив места, както и да базират специализирана техника за изтегляне на тежкотоварни автомобили в райони на планинските проходи.

Преди седмица Областният управител проведе среща и с ръководството на "EVN България“. На нея стана ясно, че дружеството е напълно подготвено за зимните месеци и гарантира сигурността на електроподаването и топлоподаването при екстремно ниски температури на територията на Пловдивска област. Осигурени са аварийни екипи за денонощни дежурства, професионална екипировка и техническо оборудване, в това число високо проходими автомобили, моторни шейни, АТВ-та, мобилни агрегати и мобилни трафопостове.

"В случай на необходимост, при усложнена зимна обстановка, с моя заповед ще бъде свикан Областният щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия“, коментира още Областният управител.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: