Александър Държиков за скандала с кметската оставка: Няма да допуснем Пловдив да е на автопилот

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (1)
10:33 / 06.02.2023
8044
"Явно има събития, които са довели до това лидерът на ГЕРБ да поиска оставката на кмета. Сега Здравко Димитров има право да подаде такава или да не го направи". Така председателят на Общинския съвет Александър Държиков коментира пред Plovdiv24.bg разрива в отношенията между кметът Здравко Димитров и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той уточни, че в случай на оставка председателят на Общинския съвет я изпраща до РИК, след това се приема от Общинския съвет и се избира заместник-кмет или общински съветник, който да изпълнява длъжността "кмет". Частични местни избори не може да има, тъй като има по-малко от година до изборите. Оттам нататък новоизбраният кмет ще има пълните правомощия да управлява града.

Според Александър Държиков, ако това се случи, то това няма да доведе до сътресения в Общинския съвет, а напротив, там ще продължи да се работи - "В името на гражданите ще работим в синхрон", сподели Държиков.

Той бе категоричен, че: "Градът в никакъв случай няма да остане на автопилот, че комуникацията между отделните партийни групи е такава, че няма да се допуснат сривове, но вече зависи от стъпките на г-н Димитров". 

Той напомни, че местното самоуправление е отговорно и специфично и трябва да се поддържа непрекъсната връзка с гражданите и гилдиите. Но щом се стигна до този момент, явно тази връзка не е билка достатъчно силна. 

"Съвременното общество иска от местната власт да е част от решенията, да участва и да бъде своевременно информирано. Имаше проекти, стъпки, които възбудиха определени хора. И преди не ни беше лесно да направим Капана, Стария град, но там участвахме в десетки срещи, срещнахме голям отпор, но разговорите на място получихме одобрение на обществото.

Има много деликатни и чувствителни теми, всеки един управленец трябва да спазва правилото да бъде в услуга на гражданите и да се използват местни ресурси, за да се задоволят гражданското общество. 

Трябва да се удовлетворяват заинтересованите граждани, които трябва да се държат в течение и да се дава непрекъснато актуална информация. Каквото и да стане трябва да вземаме най-правилните решения Пловдив да се развива напред и да продължава.", заключи Александър Държиков.

Виж коментарите (1)

Още по темата (17):
07.02.2023 Недоволни пловдивчани поискаха оставката на Здравко Димитров
07.02.2023 Той ли ще изхвърчи най-напред от община Пловдив?
07.02.2023 Зико: От самото начало имаше опити за спъване на работата върху проекти, които са важни за Пловдив
06.02.2023 Зико за хотела: Моята съпруга има печеливш бизнес от доста време
06.02.2023 Протест ще иска оставката на кмета на Пловдив
06.02.2023 Трифонова: ГЕРБ не е Зико! Благодарение на г-н Борисов някои сме депутати, а други кметове и общински съветници
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).