Ако "Чистота" не стане общинско предприятие, отива на конкурс

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:30 / 02.01.2010
13440
Преобразуването на "Чистота" АД в ОП "Чистота" ще искат общинските съветници от ГЕРБ през 2010 г. Според тях това е най-безболезният начин да бъде отстранено едно от сериозните нарушения, посочени в  доклада на Сметната палата за одита на общината, обхващащ периода от 1 януари 2006 г. до 31 декември 2008 г.

"Не стане ли това преобразуване от акционерно дружество в общинско предприятие, веднага трябва да се обяви конкурс, в който фирмата ще бъде равностоен участник сред останалите кандидати за почистването на Пловдив", предупреди Георги Григоров, експерт на ГЕРБ и бивш заместник-кмет от времето, когато партията му беше във властта като коалиционен партньор на ВМРО.

Според него това би освободило администрацията от тягостното задължение да държи по банкови сметки надутите средства от план-сметката за чистота и да се чуди в какви пера да ги пренасочва. "Тези средства биха могли да послужат за ново технологично оборудване на общинската фирма. Вместо да се използват камионите по на 15-20 години, може да се инвестира в закупуването на нова и икономична техника", мотивира се той.

"Има резон в това предложение. "Чистота" си е общинска фирма. При един конкурс може да се появят много големи играчи. Как да стане евентуалното преобразуване, трябва юристите да помислят", коментира управителят Радослав Кошински пред репортера на Plovdiv24.bg

Поради същите причини, неотдавна от дружество в предприятие бе преобразувана дезинфекционната станция. Славчо Атанасов заяви, че изпълнявайки всичките предписания на Сметната палата /договорът с "Чистота", без да се е явявала на конкурс, е подписан от бившия кмет Иван Чомаков - б. а./, напролет ще обяви обществена поръчка за чистенето на града. В случая уволненият от него заместник му подсказва полезен ход.

Виж коментарите (4)

Още по темата (48):
18.04.2024 Издават ни фишове и актове, ако замърсяваме Пловдив
30.03.2024 Христо Мутафчиев: Това не е интеграция, а сегрегация! "Столипиново" трябва да бъде заличено
30.03.2024 Директорът на "Чистота": Възмутително е, че строителни фирми изхвърлят отпадъците си в "Столипиново"
27.02.2024 В "Столипиново" чистотата не е на почит
22.02.2024 Чистят тонове боклуци от "Столипиново" със съдействието на полицията
15.01.2024 Камери и патрули следят за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...
Цветелина Пенкова отчете мандата си в Европарламента и се срещна ...
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).