Адвокатът на DCC: Обезкостиха цялата фирма

Автор: Диана Бикова
Коментари (23)
16:45 / 23.11.2023
36675
Цялата техника на кабелния оператор DCC е иззета при претърсването на офисите на компанията на бул. "Марица" и бул. "Княгиня Мария Луиза". Това е в нарушение на съдебното разпореждане, тъй като то касае само телевизионната техника, заяви за Plovdiv24.bg адвокатът на фирмата Атанас Костов.

Юристът е бил в централния офис край река Марица и специално е потърсил  технически грамотно лице, което да посочи кои сървъри излъчват програмата на "Нова броудкастинг груп" ЕООД, по чиято жалба се извърша акцията по претърсване и изземване. Отговорът бил, че компетентното лице в момента е в другия офис, на бул. "Княгиня Мария Луиза" и по негово нареждане е извършено разкачване наред на всички компютри и сървъри. 

"Пълен абсурд е това, което се случва. Буквално обезкостиха целия офис. Фирмата е оглозгана, няма нищо. Всичко е иззето. Не виждам начин да заработи отново" - описа ситуацията Костов. Абонатите на компанията от Пловдив, Асеновград и Варна са без телевизия и интернет.

Собственикът на компанията Иван Гологанов е в офиса и от 10,00 часа сутринта е с белезници, не му ги свалят дори когато ходи до тоалетната. Според адвоката, това е противозаконно задържане, а, тъй като няма съдебно разпореждане, дори не може да се обжалва.

Днешната акция на ГДБОП е като предишната от лятото, по същите обвинения. Разликата е, че тогава сигналът е от "Нова броудкастинг груп" и А1, а сега само от Нова. Досъдебното производство срещу DCC е от 2020 г. и е по обвинение за разпространяване на телевизионни програми - чужд обект на авторско или сродно на него право, без необходимото по закон съгласие на носителя на съответното право. Два пъти досега наказателното производство е прекратявано от прокурор, но сега се възобновява отново. 

Иззетата техника при акцията преди няколко месеца не е върната на DCC и компанията е завела дело в Страсбург. Адвокат Костов заяви, че и сега ще се обърне към европейския съд.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (23)

Още по темата (66):
15.12.2023 От DCC бесни на ГДБОП
29.11.2023 Голяма част от клиентите на DCC все още нямат телевизия
25.11.2023 Адвокат: Това остана от DCC!
25.11.2023 Пловдивчанка: 3 дни без интернет и телевизия. Жена изгуби работата си заради тях
24.11.2023 DCC проговориха за акцията, намекнаха за бухалки
24.11.2023 Пловдивски адвокат: Кой ще носи отговорност?
Още новини от Новини от Пловдив:
Въвеждат временна организация на движението по пловдивски булевар...
Автомобил блъсна пешеходец на булевард "Руски" в Пловдив
Безплатен фестивал започва в Пловдив от днес
Ограничават движението в Стария град
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).