8 фирми искат да преасфалтират големите булеварди в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
14:25 / 23.05.2012
6871
8 фирми подадоха документи за участие в стартиралата през месец март тази година голяма обществена поръчка за преасфалтирането на големите булеварди в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 5-членна комисия с участието на главния инженер на община Пловдив инж. Йордан Калев и юриста Тодор Тодоров отвориха документите за участие в конкурса. Това са "Драгиев и Ко" ООД, "ПСТ Холдинг" АД, "Пътстрой" ООД-Стара Загора, "Трейс Груп Холд" АД, "Пътинженеринг" ЕООД, "Пътища" АД, "Пътстрой" ООД-Пазарджик и ЗЗД "Имфра 2012"-Пловдив.

Припомняме, че с близо 6 млн.лв. ще се преасфалтират големите булеварди в Пловдив, а средствата в бюджета на Общината са осигурени от 13-те млн.лв. от приемането на софийските бали боклук. Обществените поръчки са разделени в седем позиции, а 2-та млн.лв., предвидени за нови тротоарни настилки в целия град, са обособени в отделна поръчка. 

В по-голямата си част фирмите, подали документи за участие, кандидатстват от първа до четвърта позиция, стана ясно днес по време на отваряне на офертите. 

Петте подпозиции към първата основна включват преасфалтиране на: източния и западен подход към надлез Скобелева майка от ул. "Удроу Уилсън"; на локалното северно и южно платно на съоръжението; бул. "6-ти септември" в участъка от бул. "Васил Априлов" до бул. "Руски"; от  "Руски" до бул. "Цар Борис Трети Обединител" и участъка от "Цар Борис Трети Обединител" до площад "Шахбазян". 

Втората основна позиция се състои от 4 подпозиции. Те касаят преасфалтиране на: отсечката на "Цар Борис Трети Обединител" от Тунела до Сточна гара; по същия булевард от "6-ти септемрви" до Тунела; бул. "Александър Стамболийски" в участъка от "Цар Борис Трети Обединител" до ул. "Димитър Талев" и реконструкция на кръстовището на "Цар Борис Трети Обединител" и ул. " Цанко Дюстабанов".

Четири са подпозиците в третата основна. Става въпрос за преасфалтиране на бул. "Христо Ботев" в участъка от "Източен" до Сточна гара;  от Бетонния мост до Сточна гара; Асеновградско шосе от едноименния надлез до кръстовището с бул. "Цар Симеон"и пак от там до табелата за края на града.

Преасфалтирането на ул. "Перущица" в участъка от бул. "Свобода" до "Пещерско шосе" е поредната позиция, а  само две от фирмите са подали оферти за текущ ремонт на моста на Панаира, което е петата позиция по поръчката. 

Шеста и седма касаят ремонт на част от републиканската пътна мрежа от Пазарджишко, Ягодовско и Карловско шосе, както и на четвъртокласна пътна такава в кв. Коматево - ул. "Захаридово". 

Общинската комисия ще заседава до края на юли месец, а единственият и най-важен критерий е предложената най-ниска цена от участниците в процедурата, увери кметът Иван Тотев.


Виж коментарите (12)

Още по темата (413):
07.12.2023 Заместник-кмет на Пловдив заговори за черен списък с фирми
20.09.2023 Дупка зейна на бул. "Шести септември" в Пловдив
21.06.2023 ВиК проверява за по-сериозен проблем заради пропадането на асфалта на кръстовище в Пловдив
21.06.2023 Дупка гълта автомобили на възлов булевард в Пловдив, сеирджии снимат
27.10.2022 Дупка на една от най-натоварените пътни артерии в Пловдив
06.10.2022 Въоръжете се с търпение! Брутално задръстване на възлово място в
Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).