75 години СУ "Свети Константин-Кирил Философ"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:23 / 13.05.2022
1795
В Деня на светите братя Кирил и Методий – 11 май, с концерт-спектакъл бе отбелязана 75-ата годишнина на пловдивското Средно училище "Свети Константин-Кирил Философ". Учители, родители, ученици и гости препълниха Летен театър "Бунарджика“.

Юбилейният концерт бе свързан и с благотворителна кауза под наслов "Да върнем усмивката на Никол!".

Водещ на форума бе известният радиоводещ и журналист Михаил Гръблев, който създаде невероятна атмосфера с неповторимия си стил.

Събитието започна с вдъхновяващото приветствено слово на Елена Костадинова - директор на училището, след като участници в програмата пуснаха да полетят в небето балони с графично изобразените върху тях букви на кирилицата.

С много вълнение и сърдечни благодарности директорът на училището сподели, че значимостта,  доброто име и най-вече високите постижения на СУ "Константин-Кирил Философ" се дължат най-вече на професионализма и всеотдайността на учителите, които поколения наред са градили името на училището, емблематично за района и града.

С философска препратка тя насочи към идеята, че успехът на общността се корени именно в любовта и подкрепата между хората, която изпитваме както помежду си, така и към Бог. А любовта към Бога, освен всичко друго, се възпитава. Затова в училището от години се изучава предметът "Религия- Православие" като факултативна дисциплина.

Директорът Елена Костадинова връчи награди за Ученик на годината в начален, прогимназиален и гимназиален етап, Учител на годината и Родител на годината.

Участниците в празничната програма показаха всичко, което са научили от своите учители и ръководители. Редуваха се песни, изпълнени и от ученици и учители, рецитации, атрактивни мажоретки и драматизации, представени от Театрална формация "Малките таланти“ и трите възрастови групи на Театрално студио "Мелпомена".

За първи път в Театрално студио "Мелпомена“ в представянето на импровизацията "А тя кого ще избере?“ се включиха учители, служители и бивши ученици на СУ "Св. Константин-Кирил Философ“, вече студенти, обединени от идеята за добротворчество и добър пример за подрастващите.

Трудът на всички състави бе оценен достойно. Гостите си тръгнаха емоционално заредени, което пролича по бурните аплодисменти, заливащи летния театър.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).