6 милиона спечели общината за модернизиране на училища

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:56 / 27.01.2009
13199
6 милиона лева спечели общината по процедурна схема за безвъзмездна помощ по проект за ремонт и реконструкция на училищни сгради в Пловдив. "Четири обекта ще бъдат подложени на интервенция за подобряване на енергийната ефективност, привлекателност и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания", заяви на пресконференция днес заместник-кметът по евроинтеграция Ганчо Колаксъзов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Строително-ремонтни работи са предвидени в Езиковата гимназия "Иван Вазов" и общежитието към нея, СОУ "Димитър Матевски" и Математическата гимназия "Акад. К. Попов". Ще бъдат ремонтирани покриви, подменяна дървената и метална дограма с ПВЦ, ще бъде положена топлоизолация, ще се подменят настилки, електро- и ВиК инсталация, ще се осъществят и други ремонтнит дейности. До 10 дни ще бъде подписан договорът, изпълнението на проекта ще стартира 4 месеца по-късно и това ще съвпадне с лятната ваканция на учениците, а 18 месеца е цялата му продължителност. "Благодаря на екипа, работил по проекта, както и на моя предшественик Марта Божикова", подчерта Колаксъзов и заяви, че не по-малко сложно е предстоящото изпълнение на проекта. Той напомни заявените вече свои приоритети - приемственост, активност и комплексност, и че най-важното е общината да не пропуска участие в нито един възможен проект.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Общината спечели проект за 6 милиона лева

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
01.07.2010 Ремонтираните с евросредства училища готови на над 70%
09.06.2010 Започна мащабен ремонт на три пловдивски училища
16.06.2009 Стартира проект за ремонт на три пловдивски училища и общежитие
Още новини от Новини от Пловдив:
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...
Мощна офанзива на "Модър-Царевец"
Важни срокове за гласуване в подвижни секции, по настоящ адрес и ...
Съдът върна на работа бившия шеф на "Общински пазари"
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).