575 хиляди печелим за 4 месеца от SMS паркиране

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:54 / 01.03.2010
4844
80 хиляди лева ще спечели общината още първия месец след въвеждане на синята зона само от заплащането чрез SMS-и. Следващите месеци приходите ще се увеличават, а в края на четвъртия ще достигнат 575 хиляди лева.

Тези разчети съобщи Иванка Кючукова, ръководител на фирма, която представи възможностите пред шефове на общината, работещи върху концепцията за организация на паркирането. "Сметките са направени за хиляда паркоместа, с които общината възнамерява да постави началото на синята зона. Нарочно сме взели за изход най-песимистичния вариант за 50% натовареност, тъй като ще има и граждани, живеещи в района, които ще бъдат таксувани по друга система, както и инвалиди или използващи заплащане чрез талони", обясни тя. Към сумата не са включени приходите от скоби и репатриране.

Само с един SMS човек би могъл да организира паркирането си в синята зона за избрано от него време - един, два или повече часове в зависимост от договорките с общината. С обратен SMS шофьорите ще бъдат предупреждавани 5 минути преди изтичане на заплатеното време. В рамките на съответния час гражданите биха могли да паркират на различни места в синята зона. Сървърът и софтуерът, предлагани от фирмата, биха стрували не повече от 30 хиляди лева. Въпросът на Руси Панчев и на общинските съветници Костадин Георгиев и Едуард Сарафян колко в детайли и като цяло ще струва всичко на пловдивчани, тепърва ще получи конкретният отговор .

"SMS-паркирането е най-бързият, лесен и удобен начин за всички граждани. Освен чрез SMS-и, хората биха могли да заплащат и чрез директно обаждане или включване към централата", поясни Кючукова. Само за миналата година приходите от паркиране чрез SMS-и в София за около 6-7 хиляди паркоместа са били над 3 милиона лева. Работата, според нея, за замислените в Пловдив 2 00 места, би могла да се върши от 10 контрольори.

"До края на март ще бъдем готови с конкретното предложение за организация на паркирането, което ще внесем на сесия на Общинския съвет. След направените разчети се оказва, че паркирането може да бъде значителен приход за бюджета", коментира заместник-кметът по реда и сигурността Руси Панчев пред репортер на Plovdiv24.bg.

До края на седмица oще няколко фирми ще представят пред общината своя продукт.

Виж коментарите (7)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).