50 "детективи" ще следят за условията в градския транспорт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
11:58 / 21.09.2011
3168
От месец октомври около 50 доброволци ще работят мобилно в четири избрани линии на "Хеброс Бус", съобщи днес Ина Карова, младши експерт по мобилността към Енергийна агенция-Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Така наречените "детективи" ще попълват въпросници относно проблемите, които възникват с гражданите в автобусите. На пресконференцията, организирана днес от агенцията, беше представен и друг значим проект - поставянето на знаци, обозначаващи жилищни зони в града.

"Енергийната агенция работи по посока промотиране и реализация на устойчивите начини за придвижване. Затова съвместно с Община Пловдив, велоклубовете в града, сдружения и граждански организации работим активно по подобни инициативи", заяви Клементина Хаджиева, експерт по транспорта.

Според думите й в Пловдив няма обозначени жилищни зони, чието предимство е, че там колите се движат с по-ниска скорост - до 20 км/ч, а това би довело до драстично намаляване броя на инциденти с пешеходци и деца. Освен това тя подчерта, че така се стига и до намаляване на вредните емисии във въздуха.

"Такъв знак има вече поставен в Община Хисар. За да стане това факт  и в Пловдив, след местните избори ще започнем реализацията на проекта, която ще включва определянето на местата за тези знаци", завърши тя. 

Според изнесената статистика от 1 януари да 10 септември 2011 г. на територията на Община Пловдив са станали 544 тежки ПТП-та, с 47 убити и 744 ранени. От тях 68 са деца под 16 годишна възраст. 

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Meteo Balkans: Към 15:50 ч. очаквайте градушки с размер на грах!
Прокуратурата в Пловдив: Афганистанците са платили по 3000 евро з...
Читател: Недомислие! Кой одобри това?
Кървава свада на улица в Пловдив, има ранени!
Жена е в болница в Пловдив след мощен взрив!
Прокуратурата в Пловдив и МВР с извънреден брифинг


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).