50 акта е съставила Комисята за защита на потребителите в Пловдив през юли

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:24 / 17.08.2011
1780
50 акта за констатирани нарушения е съставила Комисията за защита на потребителите в Пловдив през месец юли. Това съобщи Таня Димитрова, директор на Регионалната дирекция на Комисия за защита на потребителите (КЗП) за областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково, Кърджали и Стара Загора. 

На територията на дирекцията през изминалия месеца са извършени общо 373 проверки, като по-голямата част са по Закона за защита на потребителите, а 51 от инспекциите са във връзка със спазването на Закона за туризма. Издадени за региона са осем заповеди на председателя на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров. По този начин незабавно от пазара са изтеглени газови запалки, детски бански костюми и детски блузи. Унищожени са и опасни детски седалки за тоалетна. 

Издадена е и заповед за забрана прилагането на нелоялна заблуждаваща търговска практика на пловдивска таксиметрова фирма, каза още Димитрова. Таксиметровата фирма е имитирала с надписи и оформление на автомобилите марката на конкурентна компания и по този начин е заблуждавала клиентите си. Отменена е издадена преди заповед за временно затваряне на туристически обект, тъй като търговецът е предприел необходимите действия. 

До края на месец август продължават проверките на инспекторите в Пловдив и близките области, като се работи по приемането и обработването на жалби и сигнали, следи се безопасността на стоките, правят се проверки по уведомления от Агенция "Митници", проверяват се и заложни къщи. Продължават и проверките на туристическите обекти, хижи, хотели и курорти.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Две коли се удариха в Пловдив
Един от най-влиятелните политици в Европа пристига в Пловдив
Този театър принадлежи на бъдещето! Спектакъл на пловдивската дра...
Освободиха от ареста 19-годишния шофьор, обвинен, че е летял в Пл...
Това е 19-годишният "Шумахер" от Пловдив, син е на известен нотар...
Катастрофа на известно кръстовище в "Северен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).