42 000 лeва данъци дължи фамилията на Кирил Рашков за палатите си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:41 / 12.11.2018
10061
42 хиляди лева за данък сгради, автомобили и такса смет дължат на община Садово 6-ма души от фамилията на Кирил Рашков. Сред тях са синът му Ангел, неговата съпруга, както и един от внуците му - Кристиян. "Дадени са на съдия-изпълнител. Образувани са шест дела", обясниха от управата. Самият Цар Киро и други трима членове на семейство вече са платили 52 000 лв. местни налози, след като е трябвало да бъдат събрани принудително. Останали около 2000 лв. за т.г. Те са за имотите в Катуница.

Неговият дом и палатите на сина му Ангел и внукът Йорго бяха опожарени от разгневени жители на 23 септември 2011 г. Причината бе, че на същата дата хора на Рашков прегазиха с микробус 19-годишния Ангел Петров. Ден по-късно сърцето на приятеля му Павел Толев, на 17 г. не издържа и той почина. След събитията резиденцията на Кирил Рашков бе съборена като незаконна. Огромните двуетажни къщи на Ангел и Йорго, които са в общ двор, в момента пустеят. Прозорци и врати липсват. Всичко е обрасло с храсталаци. Двуметрова телена ограда е опъната.

"Рашкови я сложиха, тъй като влязоха крадци и изнесоха каквото можаха. Преди имаха масивен зид с лъвове, но се оказа незаконен и беше сринат", обясни съседът Георги Илиев. "Когато избухнаха стълкновенията в селото преди 7 г. с жена ми избягахме и дълго време се страхувахме да се приберем в дома си от страх да не бъдем линчувани като роднини на Цар Киро. Сега е по-спокойно. Кирил не се мярва в селото. Живее в Пловдив", уточнява Илиев.

В града се е преместила и дъщерята на Кирил Рашков - Събка, чиято огромна къща в Катуница е необитаема. Сградата е запусната и едвам се вижда от дървета и треволяци. Палатът на покойния син на Цар Киро - Иван, обаче събира погледите на местните, пише "24 часа". Просторният двор е аранжиран с дръвчета и райграс, в задната му част има открит плувен басейн. Целият имот е опасан с висока тухлен зид и с ограда от ковано желязо. В момента работници извършват ремонт в сградата.

"Преди 3-4 г. къщата на Иван бе купена от италианският бизнесмен Микеле, който има предприятие в Катуница", разказват местните. Според тях предприемачът е хвърлил много пари, за да стегне имота и да се нанесе в него. Жителите на селото се надяват и другите палати на Рашкови да бъдат продадени. "Няма да допуснем кракът им да стъпи повече тук", категорични са в Катуница.

Виж коментарите (0)

Още по темата (504):
13.03.2023 ЧСИ пусна на търг част от резиденцията на "Цар Киро" в центъра на Пловдив
12.11.2022 Катуница почита Ангел и Павел, освещават параклисa в тяхна памет
23.09.2022 11 години от драматичните събития, потопили Катуница в кръв
03.04.2021 Пуснаха единствената дъщеря на Цар Киро от затвора, за да присъства на погребението му
02.04.2021 Вдигат параклис след смъртта на двете момчета, загубили живота си в размириците срещу Цар Киро
02.04.2021 Кой бе "Цар Киро"?
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).