204 млн. лева са изплатени по проекти в областта, Пловдив отличник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:01 / 15.05.2018
2644
Над 204 млн. лева са изплатените по проекти средства, реализирани в 18-те пловдивски общини от началото на втория програмен период. Това съобщи Сашка Асиева - управител на ОИЦ Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Най-много усвоени средства има в Пловдив - 74,5 млн. лв. Най-малко европейски пари са получили проекти от общините Лъки - 339 хил. лв. и Хисар - 851 хил. лева.

Експертите на ОИЦ Пловдив представиха местните инициативни групи в областта като допълнителни източници на финансиране. Те имат разработени Стратегии за развитие на населените места в териториалния си обхват и предоставят възможност на жителите и организациите да получат европейско финансиране.

"Нисколихвените кредити също са добра алтернатива за стартиращите предприятия", съобщи Камен Стратиев, експерт "Логистика и информация" в ОИЦ Пловдив.

От ОИЦ Пловдив информираха, че на 17 май 2018 г. в Аграрен университет-Пловдив ще се състои Ден на отворени врати по проект "Университетски център за изследване на природни обекти и храни". Сборният пункт е VI аудитория на Лозаро-градинарски факултет, където гостите ще бъдат приветствани, след което с помощта на ръководството на университета ще направят обход на изградената с европейско съфинансиране лаборатория и ще наблюдават демонстрации на възможностите на закупената апаратура за иновативни разработки.

Денят на отворените врати е съвместна проява на ОИЦ Пловдив и Аграрен университет Пловдив и е част от инициативата на Европейската комисия "Европа в моя регион".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).