20 бона глоба за "Монди" Стамболийски заради неприятни миризми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:06 / 07.10.2015
4780
РИОСВ-Пловдив глоби с 20 000 лева завода за производство на хартия и опаковки в Стамболийски заради неприятни миризми извън територията му. Това съобщи директорът на РИОСВ Стефан Шилев

"Написан е акт за неизпълнение на условия, залегнали в комплексното разрешително. Наказанието е наложено след последната проверка на инспекцията по сигнали от граждани, каквито има много", каза Шилев. 

След всеки сигнал инспекторите посещават предприятието и не установяват нищо. При последната проверка се е установило, че наистина има наличие на миризми извън завода. Ще бъде изготвено наказателно постановление за 20 000 лева. 

"Според нас това деяние е обществено опасно, а в конкретния случай със завода в Стамболийски има много обществен отзвук", добави той. 

"Затова не им е наложена минимална глоба, а по-висока. Проверките на инспекцията ще продължат и ако се установи отново това нарушение, ще бъде наложена значително по-висока глоба", каза Стефан Шилев

"В завода са направени доста подобрения в последните години, въвеждат се в експлоатация инсталации, които да намалят тези серни съединения, които водят до наличие на неприятни миризми, но досега проблемът не е решен на 100%", добави директорът на РИОСВ-Пловдив Стефан Шилев за радио "Фокус".

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
"Обезопасиха" счупена шахта в Пловдив с нещо по-опасно
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).