ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
2 реномирани фирми изграждат първокласен жилищен комплекс в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:08 / 09.07.2016Коментари (10)18747
©
Две компании се обединяват, за да изградят "Грийн Плейс" (Green Place) - жилищния комплекс от висок клас на Пловдив, стана ясно на 7 юли. 

"Подем" и "Щром" основаха съвместно дружество "Грийн Плейс" ООД, чрез което инвестират в новия едноименен проект. Така дават добър пример как български фирми сливат ресурси, за да сътворят нещо заедно. 

"От 15 години работим със строителна компания "Подем" - те изпълняват грубият строеж, а ние сме им подизпълнители по довършителните работи и фасадите", направи кратка ретроспекция на сътрудничеството Стайко Тодоров, собственик на "Щром" и съуправител на новото съвместно дружество. 

"Имаме над 50 заедно изпълнени обекта - винаги те извършват довършителните работи и винаги са се справяли перфектно и в срокове, включително при направата на моята къща", споделя партньорът Иван Гушков, собственик на "Подем" и съуправител на "Грийн Плейс". 

Сега собствениците на двете фирми са се заели с поредното предизвикателство - да изградят върху 7 дка модерен, първокласен комплекс от 170 жилища.

Обектът със своите 30 000 кв.м разгъната застроена площ в 6 жилищни секции с два до три апартамента на етаж със сигурност е в топ 3 и на най-мащабните в Пловдив. 

Лидер по лукс е заради просторните помещения, рядко срещани през последните години, използването на висококачествени и иновативни материали. Луксозен и като местонахождение - името на комплекса "Грийн Плейс" (буквално преведено "Зелено място") подсказва за неговата локация - в най-зеления и чист район на града, на метри от Гребната база и мол "Пловдив". Кварталът е с ниско застрояване и позволява добра гледка и красива панорама от цялата сграда.

Комплексът е сред малкото, които предлагат четиристайни, освен масовите тристайни и двустайни апартаменти и студиа, констатираха брокери на недвижими имоти. 

Така "Грийн Плейс" е първият обект, който отговаря напълно на новото пазарно търсене - просторни и луксозно изградени жилища. 
 
Арх. Жива Вранчева и арх. Антон Благоев от "Модус студио" са проектирали освен апартаменти в комплекса и медицински център, оптика, дрогерия и други шоурум помещения. Паркирането е решено с подземен паркинг със 170 паркоместа и 50 надземни гаражи. 

Пространствата между отделните секции са оформени във вътрешен двор с детски кът. Живущите в комплекса родители, могат да наблюдават децата си, играещи в детския кът, по вътрешен видео канал. Изключително улеснение за тях е и близостта на две детски градини. 

Инвеститорският екип сподели и конкретни детайли за комплекса преди брокерите буквално да го "изядат" - във вид на торта. Тухлите са австрийски - поротерм на фирма Wienerberger, външната мазилка е последно поколение Baumit - нанопор, антистатична, самопочистваща, дограмата - немска КВЕ 5-камерна със стъклопакет с мултифункционално стъкло модел 4 сезона, запълнено с газ аргон, хидроизолацията на покрива е немската Sikaplan 18, тавани и стени - гипсова мазилка на Кnauf, парапетите ще са от неръждаваема стомана на ТисенКруп, стълбищното осветление - с лампи с LED технология, които ще се задействат от датчици за движение, както и ръчно. Всички апартаменти са с монтиран видеодомофон и система за отваряне на долната входна врата, снабдени са с лидера сред климатиците - Daikin.

Европейско качество с немски привкус при изграждането на "Грийн Плейс " обещаха Иван Гушков и Стайко Тодоров - и двамата на "ти" с "дойче" строителните решения. 

Жилищата ще се продават директно от инвеститора - чрез партньорската агенция за недвижими имоти "Гаранти".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво, страхотен район. Пловдив има нужда от качествени сгради. Хора престанете с тази злоба и завист и се радвайте за развитието!
0
 
 
В България трябва да се ползва българско име,няма значение кой колко чужди езика владее!
+2
 
 
Ще се внасят жители на тези комплекси от Китай?
0
 
 
Тъпкайте селяните в блокове, мама им мръсна, тъпкайте ги до де може, пълнете и мизерните дойче фабрики с некадърници от същите блокове, вече теглили 20 бързи заема и 2 потребителски за над 10 000... заробете ги всичките, тия хора на баба им и дядо им през комунизма им дадоха живот който не заслужават, направиха ги равни с господарите си, а бяха ратай, нека сега поживеят малко в капитализъм
+1
 
 
Да сте видяли вув!! Франция,Италия ,САЩ - БУЛГАРСКИ имена на сгради комплекси?!! Срамота
+1
 
 
Свършиха ли българските имена,та все западни ги "кръщавате"!?
+2
 
 
Сигурно и цените на апартаментите ще са с "дойче" стандарт,само дето заплатите не са по същия стандарт-за което можем само да СЪЖАЛЯВАМЕ.!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Великден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: