15 дка в "Прослав" почти скараха общинските съветници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:37 / 09.11.2012
2027
Продажбата на 15 дка общински имот в кв. "Прослав" почти скара общинските съветници на Пловдив по време на днешната изнесена сесия на градския парламент, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Предложението бе на зам.-кмета Димитър Кацарски. Земеделската земя се продава чрез публичен търг с явно наддаване с първоначална цена от 220 390 лв., а стъпката за наддаване беше увеличена по предложение на съветниците от групата на НИЕ от 1000 на 5000 лв. 

Основният аргумент на опозицията и по-точно на екскмета Славчо Атанасов беше, че това важно предложение се внася в извънреден порядък и съветниците не са имали достатъчно време да се запознаят подробно с него. Освен това, той изрази своето притеснение от прекаленото застрояване в Пловдив, което обаче беше оборено веднага от управляващите с факта, че върху 15-те декара земя може да се строи на не повече от 1% от общата площ на мястото. Колежката на Атанасов от НИЕ д-р Лилия Учкунова  предложи началната тръжна цена да е 250 000 лв., но това не беше прието от общинските съветници.

"Опасявам се, че ще се намери купувач на мястото, тъй като то е във вододайна зона и има тежести - два далекопровода със 110 киловолта. Съществуващата зеленина няма да бъде унищожена и в случай на заявен инвеститорски интерес имотът трябва да бъде използван единствено като зелена площ за разполагане на временни преместваеми съоръжения", заяви по темата кметът Иван Тотев.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България
От Пловдив: Болезнен разказ на една почернена майка на моторист
Шофьор паркира в парк в Пловдив. Сигналът изпокара хората в мрежа...
ЧСИ пусна за продан цяла сграда с апартаменти в Пловдив, собствен...
Tройно скача цената на таксиметровите услуги в Пловдив, увеличава...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).