13 пловдивски поети четат пред колеги от цял свят

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:32 / 07.05.2019
1683
Второто литературно четене по проекта "Писателите и Пловдив“ ще се състои в рамките на Международния фестивал на поезията "ОРФЕЙ“ – Пловдив 2019 на 11 май, събота, от 17 часа в литературния салон на Дружество на писателите – Пловдив. Вход свободен.

13 поети от САЩ, Русия, Испания, Дания, Турция, Израел, Северна Македония, Румъния ще чуят своите колеги на български език с превод на английски.

В четенето ще участват по азбучен ред поетите, членове на Дружество на писателите - Пловдив: Антон Баев, Екатерина Костова, Иван Странджев, Минко Танев, Розалия Александрова, Светла Караянева, Стоян Терзиев, Стоянка Боянова, Станислава Станоева, Тильо Тилев.

Преди това на същия ден – 11 май, от 11 часа в Културния център на Радио Пловдив още четирима пловдивски поети ще се изявят в рамките на концерта на световно популярната датска пианистка Кристина Бьорке, която ще изпълни пиеси за пиано на най-големия датски композитор на ХХ в. Карл Нилсен. Вход свободен.

Проектите "Писателите и Пловдив“ и Международен фестивал на поезията "Орфей“ – Пловдив 2019 се реализират с финансовата подкрепа на Община Пловдив и са част от Културния календар за годината.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си
Кой е с предимство и защо?
Адвокат от Пловдив: Главчев не е селски кмет, за да подписва това...
Възрастна жена е била унижена в Пловдив от младеж
Митрополит Николай за Plovdiv24.bg: Злото в тоя живот се преумнож...
Деца боядисваха яйца в митрополитския храм в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).