ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
13 пловдивски библиотеки са приели сциентоложко дарение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:27 / 05.07.2010Коментари (2)1806
© Plovdiv24.bg
Във фондовете на 13 общински и читалищни библиотеки на територията на Пловдив през юни действително са постъпили чрез пощенски пратки книги и дивиди дискове под формата на дарение от нерегистрираната в България Сциентологична църква. Това сочат резултатите от проверката, наредена от кмета Славчо Атанасов, за която Plovdiv24.bg съобщи. 7 от читалищата в града не са получавали изобщо подобна литература, в "Захари Стоянов" са отказали пратката, а в "Алеко Константинов" са унищожили материалите, след като са ги получили. Книгите и дисковете са дарение от датския офис на международното издателство "Нова ера", на български език са, а авторът е Л. Рон Хъбард.

Следващото нареждане на кмета на Пловдив е книгите да бъдат иззети от читалищата и унищожени. Според доклада на комисията, назначена от Атанасов, библиотечните работници няма как да са извършили нарушение, тъй като добросъвестно са приели като дарение пощенските пратки. Евентуално могат да се търсят нарушения от страна на пощенския оператор, извършил доставките, по Закона за пощенските услуги, коментира заместник-кметът по образованието Петя Гогова.



Още по темата: общо новини по темата: 1
05.07.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Припомнете ми, моля, колко бяха по Целзий, 451 градуса по Фаренхайт? И защо не поканиха на аутодафето признателното гражданство? Все някоя бабичка щеше да подпъхне цепеничка в памет на Хус.
-1
 
 
Тези хора имат много сериозен личностен проблем. Личи си кой целува задните части на дядо ти Николай. Политиката и БПЦ толкова са се вплели у нас, че мирише като от... онези големи камиони, дето обикалят по селата без канализация. И всичко това се случва в 21 век - по-жалко няма как да е. Християнството може да прави сделки за милиони и да не плаща и стотинка данък, мюсюлманите могат да пеят по цял ден по центъра на Пловдив "духовни" излияния и да нарушават всякакви обществени норми с шума, който вдигат, обаче ако не дай си боже някоя неодобрена от властта религия реши да изпрати литература в библиотеките, с която желаещите могат да се запознат с идеите им - веднага следва инквизиция като през средновековието. Свободата, Санчо, е всичко това, което са ти позволили да прочетеш. Ако някой иска да вярва в съществуването на спагетеното чудовище и желае да му се кланя - нека го прави. Ако иска да изложи вижданията си за съществуването на такова спагетено чуводище - нека го направи. Не виждам с какво огромното, всемогъщо спагетено чудовище е по-абсурдно от дядо ти Господ, дето от небето виждал всичко което правиш и един ден щял да ти се реваншира за добрините, след като продадеш поредния апетитен имот на църквата на някой познат червен инвеститор... Или пък е по-вредно от излиянието на Папата в Африка да не се ползват презервативи и то при положение, че там има такива "находища" на СПИН, че ви е бедна фантазията. На църквата дните са й премерени и колкото по-достъпно става знанието с всеки изминал ден чрез Интернет, толкова по-близо идва нейния край.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: