Женомразец разстреля студентка и учителка във Флорида

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:15 / 04.11.2018
2707
Две жени бяха убити, а петима други бяха ранени след като въоръжен мъж откри стрелба по хора в клуб по йога в столицата на американския щат Флорида Талахаси, предадоха световните агенции.

40-годишният Скот Байърли влязал в клуба, представяйки се за клиент, след което започнал да стреля без предупреждение. При опит да бъде задържан от неколцина посетители на клуба, той се самоубил.

Двете жертви са студентка и преподавателка в щатския университет на Флорида, където е учил и нападателят, който е служил и в армията. Две жени, ранени при стрелбата, остават в болница в стабилно състояние. Други две жени и мъж, ударен с пистолет от нападателя, са били освободени от болницата.

По-рано мъжът е бил обвинен за тормоз на млади жени. Associated Press припомня, че през 2014 г. нападателят изглежда е публикувал в портала Youtube серия от видеоклипове, в които критикува начина на обличане и поведение на хората с тъмна кожа. В тях той нарича "к*рви" жените, които имат интимни отношения с афроамериканци. В друг запис той се оплаква от "нашествие" от Централна Америка, а в трети - от жените, които според него са го накарали да стане женомразец.

Полицията в Талахаси води разследване по случая.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).