Защо Чарлз III ще има втора коронация?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:55 / 24.05.2023
8881
След 6 май освен документално, Чарлз III е официално крал и по всички канони на Църквата на Англия. Това обаче не го прави безусловно монарх и на Шотландия - тази част на Великобритания винаги е имала нужда от специално "убеждаване".

Точно за това е планирана и специална "шотландска коронация", наречена Служба за посвещение и благодарност. За нея крал Чарлз и кралица Камила ще пристигнат в Шотландия в началото на юли.

По традиция по това време се състои Седмицата на Холирод, през която монархът организира градинско парти в Единбург, връчва почетни звания и участва в редица събития в Шотландия. Градинското парти е предвидено за 4 юли и ще бъде първото на Чарлз, откакто е крал.

Макар все още Бъкингамският дворец да не е обявил дата за Службата за посвещение и благодарност, се предполага, че тя ще се състои на 5 юли. Като потвърждение за това се приема факта, че тронната зала на двореца в Единбург е затворена за посещения от 4 до 6 юли.

А на 5 юли целият замък ще бъде затворен за посещения, като причината за това вероятно е фактът, че шотландските кралски атрибути ще бъдат изнесени в катедралата "Сейнт Джилс" за службата.

Те включват шотландска кралска корона, меч и скиптър. Както вече знаем, коронацията има най-вече религиозно значение за монарсите на Великобритания. И докато тази в Лондон беше в традициите на Църквата на Англия, тази в Единбург трябва да убеди шотландците в легитимността на новия крал.

През 1953 г. младата кралица Елизабет Втора също пристига в катедралата "Сейнт Джилс" малко след коронацията си в Уестминстърското абатство в Лондон, за да посвети службата си като монарх и на поданиците си в Шотландия, съобщават Royal Central и lifestyle.bg.

Виж коментарите (0)

Още по темата (32):
28.10.2023 Чарлз III ще ползва специално изрисувани коли при първата си държавна
визита
10.08.2023 Кралица Елизабет II излиза от обращение, влиза кралят
05.07.2023 Чарлз III ще получи най-ценната и древна корона на Обединеното кралство
18.05.2023 Уилям и Кейт ще стават влогъри?
15.05.2023 Принц Хари и Меган Маркъл се насладиха на романтична вечеря след
коронацията
14.05.2023 Петя Дикова призна коя е нейната лична борба
Още новини от Международни новини:
Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банката на Пале...
Русия обяви за издирване украинския президент
В Гърция въвеждат 6-дневна работна седмица, а уж били мързеливи
На Велика събота Благодатният огън слезе в Йерусалим
Отвлякоха българка в Гърция
Торнадо близо до Родопите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).