Закопчаха българи-наркопласьори в Италия: Въртели сделките си на велосипедна писта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:28 / 20.12.2018
3065
Полицията в намиращия се на границата със Словения италиански град Гориция разби тази сутрин банда български наркопласьори. При операцията, кръстена "Петко“ на най-често споменаваното име в засечените разговори на нашенците и което вероятно е на тартора на престъпната група, са арестувани общо осем души.

Четирима са българи, двама са италианци и двама словенци, като срещу всички тях е отправено вещаещото доста години затвор обвинение участие в престъпно сдружение от мафиотски тип с цел търговия и пласиране на наркотици.

Според разпространения от силите за сигурност в Гориция документ бандата действала с прекъсвания от 2015 г., когато попаднала в полезрението на полицията. Това станало благодарение на "пропял“ наркоман, който издал на ченгетата доставчиците на ежедневните си дози дрога.

Агентите на силите за сигурност започнали наблюдение на двама от посочените им наркопласьори и установили, че алъш-веришът се вихри по протежение на велосипедната писта, свързваща словенския град Нова Гориция и италианския Гориция. После разбрали, че колоездачите, които всеки ден въртели педалите до Италия, при това по няколко пъти на ден, са българи и живеели до един в съседната страна. Почти винаги те пренасяли малки количества кокаин, хероин и марихуана, които можели да обявят при евентуална полицейска проверка като дози за "лична употреба“, тъй като по принцип те не предизвикват щракването на белезници. Да, но инсталираните от органите на реда камери засекли, че нашенците въртели търговия на много високи обороти, като с времето били станали основни доставчици най-вече на кокаин за района на сто и петдесет хилядната Гориция.

Италинската и словенската полиция разкрили още по време на операцията "Петко“, че българската банда наркопласьори получавала дрогата от известен словенски трафикант, който бил свързан с албанската мафия, пише "Монитор".

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).