Японската принцеса Мако се омъжи и загуби титлата си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:21 / 26.10.2021
2763
Японската принцеса Мако се омъжи днес за своя избраник Кей Комуро, който няма благородническо потекло, предадоха световните агенции. Така тя ще загуби титлата си и ще стане обикновена гражданка. Принцесата се отказа от традиционните бляскави ритуали и от полагащата й се еднократно плащане в размер на над 1,3 милиона долара.

"Брачните документи бяха представени и приети", съобщи за Франс прес представител на агенцията за императорското семейство. Японската телевизия показа кадри как принцеса Мако напуска императорската резиденция Акасака в столицата Токио, като се сбогува със семейството си, покланяйки се пред своите родители и целувайки по-малката си сестра.

Вчера принцесата посети своя дядо и баба, абдикиралия император Акихито и съпругата му Мичико, за да се сбогува с тях. Мако е племенница на сегашния император Нарухито, като е дъщеря на по-малкия му брат, принц Фумихито. Младоженците са на по 30 години. Те са учили заедно в университета. Двамата ще живеят в Ню Йорк, където Комуро вече работи в адвокатска кантора. Все още не се знае дали Мако ще работи, но тя има добро образование - учила е изкуство и културно наследство.

Напускането на императорското семейство и преселването в Съединените щати предизвика неизбежни сравнения с друга двойка - британския принц Хари и американската му съпруга Меган Маркъл, отбелязва Франс прес.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3974):
16.12.2022 С "Ферари" за 1 млн. лева Нинджата замина за Гърция на лов за евтини
имоти
30.09.2022 Няма да я познаете! Ето я пловдивчанката Симона от "Фермата" преди
тунинга!
24.09.2022 Лепа Брена направи голямо признание, свързано е с България
21.09.2022 Фадо изпълнителка взриви българската публика
18.07.2022 Стефан Илчев: Напускам България, тук няма смисъл да творя
16.07.2022 Попфолк певицата Валя: Прибирах се от участие в Пловдив, когато заспал шофьор на камион едва не ме премаза на пътя
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).