ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Великобритания обмисля да въведе визи за България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:06 / 08.10.2012Коментари (28)6126
© Plovdiv24.bg
Великобритания обмисля да въведе визов контрол за България и Румъния, за да ограничи наплива от емигранти. Това съобщи вчера английският вестник "Сънди таймс", позовавайки се на вътрешния министър Тереза Мей. "Свободното движение на хора, което се регламентира с директива на ЕС и дава възможност на близо 500 млн. европейци да пътуват свободно в рамките на Стария континент, следва да бъде преразгледано. Разширяването на ЕС и безконтролната свобода за пътуване може да доведе до миграция, която крие рискове за икономиката на Великобритания. Бихме могли да имаме изключително облекчен режим за едни държави и визи за други", е заявила Тереза Мей пред изданието.

Тя споделя още, че е поискала от външния министър Уилям Хейг да включи свободата на придвижване в стратегическия преглед на отношенията на Лондон с Брюксел. 

"Ние ще анализираме къде точно между Европейския съюз и Обединеното кралство е разположена властта за вземането на решения, как действат те и какъв е ефектът им за нас. Така ще имаме солидна база от факти, благодарение на която да анализираме тези въпроси", заявила още Тереза Мей. Макар в интервюто си тя да не назовава конкретни държави британски политически анализатори коментират пред изданието, че мярката е насочена именно към нас и северната ни съседка.

Експертите прогнозират, че Мей визира вдигането на ограниченията за работа от началото на 2013 г. за двете страни. От българското външно министерство обясниха, че са изненадани от изказването на Тереза Мей и проверяват дали има реална опасност за въвеждане на визов режим. Очаква се ведомството на Николай Младенов да излезе с официално становище днес.

"Позицията на британското правителство не се е променила. Не е правено предложение за удължаването на ограниченията върху достъпа на български граждани до британския трудов пазар след 2013 г., както и за въвеждане на визов режим", коментира Катрин Барбър, която в момента замества британския посланик у нас.

Изказването на Мей обаче създаде напрежение в Европейската комисия. От Брюксел коментираха, че подобен ход би бил сериозно предизвикателство към свободното движение на хора - едно от четирите фундаментални свободи в Евросъюза, заложени още през 1957 г.

В статията си "Сънди телеграф" припомня и изказване на британския премиер Дейвид Камерън за намерението на правителството да предоговори отношенията на Великобритания с Евросъюза. Той предлага въвеждане на два бюджета. Единият да бъде за 17 страни, които са част от ЕС, а останалите 10 - в които са България, Румъния и дори Великобритания, да имат друга хазна. Камерън заплашва още, че ще наложи вето на бюджета на Европейския съюз, ако не отговаря на интересите на Великобритания, припомня вестникът.


Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
еи там по-горе едно 4удно текст4е на Биляна някоя си .... незнам кои е неграмотен ние или те , но една от последните им тревоги е 4е самите те са установили колко са неграмотни и немогат да си завур6ат средното , а за бив6ите им колонии които за залели острова да не говорим
0
 
 
"Това съобщи вчера английският вестник "Сънди таймс", позовавайки се на вътрешния министър Тереза Мей." Това име ми звучи изключително /China/ великобританско! А на вас?
0
 
 
Всеки се кара за нас и вика=Вземи го ти.....хаха
+1
 
 
ха, шегобиец, кой ще се мъчи за виза за България, радвай се че изобщо някой идва :Д
+2
 
 
всички въвеждат визи за българите а ние не въвеждаме визи за никой как така щом ние не сме добре дошли там и те не са добре дошли тук да видим като дойде лятото къде ще се напиват за жълти стотинки трябва да въведем визи за всички държави ........
0
 
 
това е нормално и там ли даим внесем цигани 4ОВЕЦИТЕ мислят в преспектива.....
+2
 
 
Май не само в българския парламент да лапаш пи*ки е бизнес :)
0
 
 
мноо вайно,кенефа на баба е по дурт от дарйавата им
+2
 
 
виза за харчене на пенсия и закупуване на имот в България, който никога няма да могат да си позволят в собствената им страна :Д
+3
 
 
ше им въведеме и ние визи тогава ,и за купуване на благи имоти ше им въведе визи :Д
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
Проектът Модър - Царевец
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: