В Малайзия осъдиха двама българи на смърт чрез обесване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
15:06 / 31.10.2012
4426
Двама български младежи - Иван Костов и Георги Бакалов, задържани преди малко повече от година с 5 килограма амфетамини в Малайзия, са били осъдени на смърт чрез обесване, предават световните информационни агенции, като се позовават на български медии. Те припомнят, че Малайзия има едно от най-суровите законодателства срещу трафика на наркотици и то се прилага стриктно и без да се правят изключения.

Приема се, че дадено лице е наркотрафикант, ако притежава хероин над 15 грама или над 200 грама марихуана. Притежаването на каквото и да е количество синтетични наркотици е престъпление по законите в Малайзия. Двамата българи са заловени с 5 килограма амфетамини преди около година. Те пренасяли пратката по заръка на друг българин, който ги уверил, че всичко е законно и им обещал 1000 долара за услугата.

Амфетамините са били намерени в тайниците на куфарите на двамата младежи. Специализираните издания на организациите, които се борят за отмяна на смъртното наказание напомнят, че досега няма случай Малайзия да се е отказала да изпълни веднъж вече произнесена смъртна присъда, дори тя да е постановена срещу чужденци.


Виж коментарите (9)
Още новини от Международни новини:
Ужас в Истанбул, срути се сграда, има затрупани
В Германия положението е страшно
Нетаняху: Няма да има постоянно примирие в Газа, докато ХАМАС не ...
Туроператори: Туристи отменят резервации в последния момент зарад...
Израел си иска заложниците
Израел предложи прекратяване на огъня 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).