В Истанбул няма нито една молба за участие в евроизборите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:39 / 17.04.2007
2046
Нито една молба за участие в изборите за евродепутати не е подадена до момента в Генералното консулство на България в Истанул, но мисията ни има пълна готовност да разкрие секция, ако се съберат 20 желаещи да гласуват. Това заяви пред Дарик радио Генералният консул в Истанбул Евгени Генев.

Няма да се свалят от избирателните списъци тези българи, които не желаят да гласуват, допълни той. До 29 април според указанията на ЦИК се приемат заявления от желаещи да участват в изборите. До 4 май трябва да информираме ЦИК и ако има повече от 20 молби, ще разкрием секция и ще проведем изборите, каза генералният консул в Истанбул Евгени Генев. Такава готовност имат и българските мисии в Анкара и Одрин.

Цариградските българи планират свое посещение в родината и настояват за срещни с президента, министър - председателя и министрите на културата и образованието. Те искат увеличаване на финансовата помощ на държавата за българската общност в Истанбул и български учебници, тъй като планират откриване на неделно училище.

Генералният консул приветства присъствието на български медии на концерта на българския вокален състав в българската Екзархия в Истанбул на Томина неделя. Той подчерта, че това присъствие е изключително важно от гледна точка на това цариградските българи да се чувстват приобщени към родината си. Великденският концерт в Българската екзархия бе изнесен с блогословията на пловдивскиия митрополит Николай и спoнсориран от Димитър Консулов - собственик на фабриката за майонеза „Краси" и на „Минерална вода Хисар" от извор номер 7. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)

Още по темата (43):
21.05.2007 ГЕРБ: "Зарядът на демокрацията в Пловдив е жив"
21.05.2007 Според Чомаков вотът на пловдивчани е десен
21.05.2007 Ниската активност изкривила политическото пространство
21.05.2007 В Пазарджик левите пребориха ГЕРБ
21.05.2007 В Смолян води ДПС, а ПЕС-в Пазарджик
21.05.2007 ГЕРБ води в евроизборите Пловдив, ПЕС-в областта
Още новини от Международни новини:
Състоянието на Роберт Фицо е "критично"
Световна модна верига, любима на българите, обяви фалит
Словакия е на "ръба на гражданска война"?
Пуснаха жалби срещу платформа за пазаруване
Премиерът на Словакия Роберт Фицо е поставен в изкуствена кома
44 земетресения край гръцки остров само тази сутрин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).