В Германия набират българи за работа в хотелиерството

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
16:53 / 27.12.2010
3107
В бюрата по труда в цялата страна започна прием на документи на кандидати за сезонна и постоянна работа в Германия в областта на хотелиерството и ресторантьорството - във връзка с постъпила заявка на Централата за чуждестранно и специализирано посредничество - Бон.

Търсят се квалифицирани готвачи/готвачки и сервитьори/сервитьорки. Изискването за всички кандидати е да имат завършено професионално образование или завършен курс по специалността със съответния необходим трудов стаж по професията. Важно условие е българските готвачи и сервитьори да имат добро ниво на владеене на немски език, като познанията им ще бъдат проверени с изпити по места.
Според заявката кандидатите по офертите за постоянна работа не трябва да работили до момента в Германия по линия на междуправителствената спогодба и да са на възраст до 40 години.

Отговарящите на условията кандидати следва да подадат в бюрата по труда по местоживеене два комплекта документи - заявка за участие (попълнена по образец на немски език); автобиография Europass със снимка на немски и български език; молба за сезонна заетост (по немски образец); заверени от ДБТ копия на - диплома за завършено професионално образование/професионално обучение, на документ за допълнителна професионална квалификация/специализация или курс - с приложен превод на немски език; копие на трудова/осигурителна книжка или образец УП; препоръки (при наличие) с приложен превод на немски език; копие на личната карта (1 екземпляр).

Документи се приемат в бюрата по труда по местоживеене.
За датата и часа на изпитите по немски език кандидатите ще бъдат уведомявани своевременно.Пълна информация за конкретните изисквания, образци и подробни указания за необходимите документи за кандидатстване и тяхното правилно попълване желаещите да работят в Германия могат да получат във всяка дирекция "Бюро по труда", както и от интернет страницата на Агенцията по заетостта - www.az.government.bg.

Виж коментарите (7)
Още новини от Международни новини:
Милиони деца в Европа са в риск
От един от най-популярните курорти в света: Туристи, вървете си в...
В Израел вият сирени за въздушна опасност
Евакуираха почти 800 000 души в Бангладеш
Изпитът за шофьорска книжка в Илинойс – скоро и на български
Часове преди да изнесе концерт: Рап звезда е арестувана за трафик...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).