Руски изтребители прогониха американски миноносец заради провокация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
09:56 / 31.05.2015
2470
Руски изтребители Су-24 принудиха американския ескадрен миноносец "Рос" да се върне в международни води в източната част на Черно море. Причината е провокационното държане на екипажа на кораба, предаде РИА Новости.

Корабът се бил приближил до "ръба на териториалните води" на Русия, след като излязъл от румънското пристанище Констанца, американският кораб се насочил към териториалните води на Русия.

Вдигнатите по тревога Су-24 показали на американския екипаж готовност твърдо да пресекат нарушаването на границата и да отстояват интересите на страната. Есминецът веднага завил и се отправил към международни води в източната част на Черно море.

Миноносецът "Рос" участва заедно с 12 румънски военни кораба и български тралчик във военното учение "Тризъбец Посейдон 2015" в териториалните води на Румъния и в международните води на Черно море.


Виж коментарите (4)
Още новини от Международни новини:
Ново земетресение удари Турция
ЕК призовава България да прилага правилата за енергийната ефектив...
Богати държави печелят милиарди от парите, които дават на по-бедн...
Анализатори: Защо точно Раиси?
Мегасделка за 3,5 милиapдa eвpo
ЕС санкционира руски медии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).