Русия не дава тялото на Навални на близките му

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
09:42 / 18.02.2024
1917
Близки на Алексей Навални обвиниха руските власти, че "правят всичко възможно", за да "избегнат" предаването на тялото му на семейството му.

Говорителката Кира Ярмиш потвърди, че Навални е починал в отдалечена арктическа наказателна колония в петък, предаде Sky News.

Тя заяви, че 47-годишният мъж е бил "убит". Въпреки това Кира Ярмиш заяви, че властите са уведомили адвокатите на Навални, че "след проведено разследване не е установено престъпление".

Междувременно майката на Навални, Людмила Навална, в събота,17 февруари, посети затвора, където синът ѝ е бил държан до смъртта си.

Служителите на затвора й съобщили, че синът й е починал на 16 февруари в резултат на "синдром на внезапната смърт", според известния съюзник на Навални Иван Жданов.

Властите обаче все още не са върнали тялото му. Според Кира Ярмиш семейството и близките му също са "обикаляли в кръг", опитвайки се да го намерят.

Кира Ярмиш съобщи, че майката на Алексей Навални е била уведомена от служител на затвора, че тялото на сина ѝ е било отнесено в близкия град Салехард в рамките на разследването на смъртта му.

Но когато тя и адвокатите на Навални пристигнали в моргата, тя била затворена, а служителите заявили, че тялото му не е там.

Часове по-късно г-жа Ярмиш заявява, че адвокатите на политика са били уведомени, че тялото на Навални няма да бъде предадено на роднините му, докато не приключи разследването на смъртта му.

"Предполага се, че резултатите ще бъдат готови следващата седмица. Очевидно е, че те лъжат и правят всичко възможно, за да избегнат предаването на тялото", заявява тя в социалната мрежа X.

Кира Ярмиш обвини Следствения комитет в Салехард, че "ни кара да обикаляме в кръг и прикриват следите си", тъй като само преди часове им е било казано, че разследването вече е приключило и не е установено престъпление".

Междувременно, според независимата правозащитна организация ОВД-Инфо, от момента, в който смъртта на Алексей Навални стана публично достояние, в Русия са задържани повече от 400 души.

Арестите, поне половината от които са извършени в събота, са извършени в 32 руски града.

Виж коментарите (1)

Още по темата (44):
28.04.2024 Двама журналисти, работили за Навални, са арестувани
27.04.2024 Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да бъде убит
01.03.2024 Юлия Навалная към Алексей: Не знам как да живея без теб
01.03.2024 Екипът на Навални отправи послание към света в началото на погребението
01.03.2024 Хиляди на погребението на Навални
01.03.2024 Христо Грозев за Навални: Той искаше да знае всичко, да предвиди всичко, да помогне на всеки
Още новини от Международни новини:
Почина бизнесменът, смятан за "инвестиционната легенда" на всички...
Най-странното правило, което всички жени в кралското семейство тр...
Аномалии в Гърция
Нови забрани за алкохол и по-големи санкции в известен курорт
Земетресение близо до България
В Гърция бият тревога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).