Разследват Apple по подозрения за "злоупотреба с господстващо положение"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:00 / 11.05.2023
966
Италианският орган за защита на конкуренцията и пазара (AGCM) е започнал разследване срещу "Епъл" (Apple) по подозрения за "злоупотреба с господстващо положение" на пазара на приложения за смартфони и таблети, предаде Франс прес.

Американският гигант "е приел по-ограничителни мерки за конфиденциалност за външни разработчици на приложения, отколкото прилага в рамките на компанията", се посочва в комюнике на органа за конкуренцията, информира БТА. 

По този начин трети страни-разработчици и рекламодатели "ще бъдат в неизгодна позиция що се отнася до данните, предоставени от "Епъл".

Тези "възможно дискриминационни практики" могат да намалят приходите на външните разработчици и да попречат на конкуренти да навлязат или да се задържат на пазара. Това ще е от полза за приложенията, разработени от самия "Епъл", добави органът. 

"Епъл", който е регистрирал чиста печалба от 24 милиарда долара през първото тримесечие, вече се озова под прицела на конкурентните органи в Европа.

През май 2022 г. ЕК обвини американския гигант, че пречи на конкуренцията в системите за безконтактно плащане, налагайки услугата "Епъл пей" (Apple Pay) на потребителите на мобилни телефони.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).