Путин за американците: Ние ги мислим за сериозни хора, а те лъжат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:11 / 05.09.2013
3433
Руският президент Владимир Путин днес предупреди американския Конгрес да не одобрява ударите срещу Сирия, защото ако бъдат извършени без одобрението на ООН, те биха представлявали "агресия", предаде АФП. Според Путин ако американските депутати дадат зелена светлина за американска военна намеса в Сирия, това би означавало, че САЩ "позволяват агресия, тъй като всичко, което става извън Съвета за сигурност на ООН, с изключение на самозащитата, е агресия".

Руският президент директно обвини американците в лъжа. "Ние общуваме с тях и мислим, че имаме работа със сериозни хора, а те лъжат", каза Путин по повод твърденията на Вашингтон, че военни удари срещу Сирия няма да укрепят позициите на "Ал Кайда".

Путин каза, че държавният секретар на САЩ Джон Кери е излъгал, че терористичната мрежа няма дейност в Сирия.

"Основното бойно звено на "Ал Кайда", това е подразделението "Ал Нусра". Властите във Вашингтон знаят много добре за него. И просто не ми стана приятно. Удивително е. Общуваме с тях и изхождаме от факта, че са сериозни хора. Но лъжат. И знаят, че лъжат. И това е печално", каза Путин и припомни, че бойци на "Ал Кайда" се бият срещу войските на президента Башар Асад на страната на опозицията.

Междувременно в Швеция, където е на посещение, президентът на САЩ Барак Обама изрази увереност, че Конгресът ще одобри военните удари срещу Сирия. Комисията по външните отношения в Сената вече даде да се разбере, че принципно подкрепя удари срещу Сирия, остава текстът на резолюцията, предложена от администрацията да бъде редактиран и конкретизиран. Двете камари на Конгреса трябва да я разгледат и евентуално приемат на 9 септември, след което вероятността за удари срещу Асад силно нараства без значение каква ще бъде позицията на Съвета за сигурност на ООН.

Източник: Ekipnews


Виж коментарите (1)

Още по темата (903):
07.06.2023 "Бизнесът за Пловдив" направи щедро дарение за децата на Сирия
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаска болница
06.10.2022 Трима хванати с мигранти на АМ "Тракия"
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).