Причината за шпионажа в полза на Русия са пари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:23 / 06.02.2024
839
Темата за проникването в службите съществува и последният случай е едно доказателство, че това подозрение е основателно. Това заяви бившият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в ефира на БНТ.

"Причината за шпионажа са или пари, някакви отношения, или връщане на услуга. Не е добре да има такива ситуации в нашите служби. Важно е да се разбере колко широка е мрежата на проникване в службите", каза Бъчварова.

По думите й превенцията за подобни ситуации е много важна, защото никога не е сигурно кога може да бъде пробита системата.

"Опитите да бъде пробита нашата система не са спирали и те са на много широк фронт. Трябва да се говори свободно за опасността от нерегламентираното руско влияние в България и неговите последствия. Всеки отделен случай показва, че има една сериозна опасност, която се отнася до българската национална сигурност", коментира Румяна Бъчварова.

Тя потвърди, че се правят компромиси с руското влияние у нас.

"Въпросът е на какво ниво се правят и да има политическа воля, за да се реагира на руското влияние. Това е процес, който няма да се реши просто с едно отстраняване или един арест, това е процес, който трябва да бъде в съвременната ни представа за защита на националната ни сигурност", заяви Румяна Бъчварова.

Тя коментира и предстоящата ротация на кабинета.

"Не е лесно да провеждаш политика в условията на коалиционни отношения, защото на практика си на двойна преса. Важно е да са ясни правилата, по които ще работи една такава конструкция. Според мен, ротацията ще мине", уточни Бъчварова.

Според нея практиката премиерът да бъде и външен министър е възможна, но трябва да се прецени добре доколко могат да се съчетаят функциите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (196):
07.05.2024 Експерт по сигурността предупреди за прониквания на руски агенти
02.03.2024 Грозев: Още българи ще бъдат арестувани заради шпионаж в полза на Русия
27.02.2024 Задържаха български бизнесмен заради съмнения, че е руски шпионин
26.02.2024 ДАНС блокира достъпа на двама руски шпиони до България
14.02.2024 Руските шпиони в Народното събрание и МО с нови обвинения
08.02.2024 Съдът пусна антимафиотa, обвинен в шпионаж за Русия 
Още новини от Международни новини:
Цената на петрола се вдига, какво ще стане с бензина
Днес е Денят на Европа
Вижте тези десетки хиляди нови автомобили, Европа се дави от кита...
Любим на стотици хиляди хора плаж ще продължава да стои затворен
Престрелка пред имението на известен рапър, има тежко ранен
4.1 по скалата на Рихтер разлюля наша съседка!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).