Полицията в Испания изкара танкове срещу протестиращи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:53 / 23.11.2021
3041
Испанските правоприлагащи органи са използвали бронетранспортьор, за да спрат безредиците в рамките на безсрочна стачка на металурзи в провинция Кадис. Представителят на лявата коалиция "Обединайки се, можем“ в парламента на страната Жауме Асенс призова властите да се откажат от използването на такова специално оборудване, пише испанското издание ABC.

Грешка е да се изкарват танкове на улицата срещу участниците в стачката, написа той в "Туитър“. "Молим министъра на вътрешните работи Фернандо Гранде Марласка това да не се повтаря“, каза представител на политическа сила, която е част от испанското коалиционно правителство.

Според вестник ABC в понеделник полицията е разположила в Кадис бронетранспортьор, който преди това е бил използван от военните, а през 2017 г. е предаден на полицията. Основната задача на екипажа на машината е била не да разпръсне протестиращите, а да премахне препятствията по пътя за служителите на реда. Дължината на бронетранспортьора надвишава 6 м, а теглото е 15,5 тона.

Според изданието вицепремиерът, министър на труда Йоланда Диас, която е част от коалицията "Обединявайки се, ние можем“, призова съюзниците в правителството да обяснят използването на бронирана машина в Кадис.

От седмица в провинцията продължава стачката на металурзите, които искат по-високи заплати. Стачкуващите редовно организират протести, издигат барикади и блокират движението по пътищата. Действията многократно са ескалирали в бунтове и сблъсъци с полицаи.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).