Почина адвокатът на България Клаус Кинкел

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:03 / 05.03.2019
5955
Бившият германски министър на външните работи от 1992 до 1998 г. Клаус Кинкел почина на 82 години. Свободната демократическа партия, която Кинкел ръководеше от 1993 до 1995 г., съобщи за кончината му днес без да даде повече подробности.

Кинкел оглавяваше германската служба за външно разузнаване от 1979 до 1982 г. Той беше и министър на правосъдието в правителството на канцлера Хелмут Кол след обединението на Германия преди да наследи като външен министър Ханс-Дитрих Геншер, който се оттегли след 18 години неизменна работа на поста.

Настоящият германски външен министър Хайко Маас написа в Туитър, че Кинкел е "допринесъл много за обединена Германия, за позиционирането й в света и съжителството в мир и уважение със съседите й".

Клаус Кинкел имаше близки професионални отношения с българския външен министър Надежда Михайлова, като в света на дипломацията и до днес се разказва за авиостопа, на който той я взе от среща в Португалия. Покани я в самолета си, за да обсъдят кандидатурата на страната ни в НАТО, припомни БНР. Подкрепяше България за членството й в НАТО и ЕС и сам обяви, че е адвокат на страната ни.

Кинкел стана известен с открития си стил на разговор, а на критиците си отговаряше, че никога не е криел, че е типичен шваб и нарича нещата с истинските им имена, дори това да не звучи винаги приятно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).