По 150 човека на ден са разглеждали изложбата "Кирилицата" в Мадрид

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:42 / 06.06.2008
1776
Метростанцията "Ретиро" се превърна за една седмица в "България" - на 7 май в изложбената зала на една от централните метростанции в испанската столица посланик Иван Христов и Антонио Гонсалес Терол, генерален директор по европейските въпроси в правителството на Област Мадрид откриха изложбата "Кирилицата", предоставена от Държавния културен институт. Събитието даде старт на разнообразната програмата, подготвена и организирана по инициативата на местното правителство за превръщане честването на Деня на Европа 9 май в Седмица на Европа /от 7 до 15 април в Мадрид/. Поради това изложбата е включена в активна медийна кампания и кадри от нея - още преди откриването - бяха включени в репортажи на TVE 1 и още два регионални телевизионни канала, както и в печатни издания.

В словото си посланик Христов отбеляза огромното историческо значение и социо-културната роля на създаването на славянската писменост и делото на Св.св. Кирил и Методий, дело, което честваме всеки 24 май. Кирилицата е оригинален принос на България в световното културно наследство, а от една година и в голямото европейско семейство.

Г-н Христов изказа специална благодарност на местното правителство и на компанията "Метро де Мадрид" за реализацията на оригиналната идея да поставят поливинилови фолиа с изображения на български забележителности на перона и по този начин да привлече допълнително интересът на пътниците към изложбата и към България.

За периода на показването й от 7 до 18 май тя бе посетена средно от 150 души дневно. Информация за изложбата излезе в репортаж на тв канала Telemadrid, в няколко интернет портала и вестници. Сътрудничеството на българското Посолство в Мадрид в тази проява бе оказано по линия на Комуникационната стратегия на МВнР.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Словашкият премиер с кръвоизлив в корема
Атентат срещу словашкия премиер Роберт Фицо
Излезе предупреждение за Италия
Голям пожар бушува на пристанището в Солун
Над 10 земетресения разлюляха Турция тази сутрин
Млада жена: Наемът е 1 800 евро, а толкова ми е месечната заплата...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).