Петролът поскъпва на международните пазари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
08:48 / 15.02.2012
1577
Цените на петрола на международните пазари се повишиха на фона на оптимистичните данни за Гърция и опасенията на инвеститорите относно намалелите доставки на ирански нефт. Индексите на европейските фондови борси стартираха търговията с понижения заради намалените рейтинги на 6 европейски държави от агенция "Мудис".

Цената на мартенските фючърси на северноморски петрол тип "Brent" на лондонската стокова борса се повиши с 0,62 долара - до 117,93 долара за барел. На нюйоркската борса стойността на мартенските фючърси на американския лек суров петрол се повиши значително повече - с 2,24 долара, до 100,91 долара за барел.

Основна причина за поскъпването на черното злато бе изразената подкрепа на споразумението с ЕС от страна на парламента на Гърция.

В същото време стана ясно, че наложеното ембарго върху вноса в ЕС на ирански петрол дава резултати. Едни от най-крупните компании-собственици на петролни танкери - "Овърсийс Шипхолдинг груп" и "Фронтлайн" обявиха, че няма да изпращат повече свои кораби за ислямската република.


Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Милиони деца в Европа са в риск
От един от най-популярните курорти в света: Туристи, вървете си в...
В Израел вият сирени за въздушна опасност
Евакуираха почти 800 000 души в Бангладеш
Изпитът за шофьорска книжка в Илинойс – скоро и на български
Часове преди да изнесе концерт: Рап звезда е арестувана за трафик...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).