Петролен бос загина на летище "Внуково" след нелеп инцидент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:35 / 21.10.2014
2521
Частен самолет Falcon се разби на московското летище "Внуково" като се блъсна в машина, чистеща навалелия сняг, предаде ТАСС.

"По предварителни данни машината е излитала от Москва за Париж. В резултат на сблъсъка са загинали четирима души," каза Татяна Морозова, представител на столичното транспортно следствие. 

Шофьорът на снегорина, който е участвал в смъртоносната катастрофа на самолета на московското летище "Внуково", е бил пиян, предаде AFP, позовавайки се на информация от руската следствена служба. 

"Беше установено, че лицето, което е управлявало снегорина, е било в пияно състояние", обявиха от следствието.

Според първоначалната версия на разследващите инцидента, при който загина шефът на "Тотал" Кристоф дьо Маржери, вина имали пилотите. По-късно обаче става ясно, че причина за тежката катастрофа е неадекватното състояние на шофьора на снегорина.

Трагедията на летище "Внуково" се разигра снощи в 23.57 часа московско време, когато частният самолет на Маржери се сблъска със снегорин при излитането.

При инцидента са загинали главният директор на френската петролна компания "Тотал" Кристоф дьо Маржери и трима души екипаж.

Съболезнованията си повод трагичния инцидент изразиха президентите на Франция и Русия Франсоа Оланд и Владимир Путин. 

Френският пък премиер Маунел Валс заяви, че с гибелта на Кристоф дьо Маржери Франция е загубила "пълководеца" на промишлеността.


Виж коментарите (4)
Още новини от Международни новини:
ЕС санкционира руски медии
Отново оперираха премиера на Словакия
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж
Състоянието на Роберт Фицо е "критично"
Световна модна верига, любима на българите, обяви фалит
Словакия е на "ръба на гражданска война"?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).