Папата ще проведе традиционната неделна служба от болницата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:41 / 05.02.2005
1854
Папа Йоан Павел Втори се чувства все по-добре и ще бъде в състояние да проведе неделната служба, съобщиха представители на Ватикана. Обръщението на Папата към вярващите ще бъде предавано по радиото, като традиционната молитва Angelus най-вероятно ще прочете негов помощник. Беше потвърдено също, че светият отец няма да присъства на службата за началото на Великия пост, която ще се проведе в сряда в храма "Св. Петър".
Засега не е ясно колко ще продължи болничният престой на главата на римокатолическата църква. Според официалните съобщения здравето му се стабилизира и е отминала опасността от възпаление на белите дробове. Италиянският епископ Винченцо Паля, който е посетил днес Папата, заяви пред Ройтерс, че той "се чувства по-добре и е доволен от всичко". По-рано през деня монсеньор Паля присъства на служба, на която сто епископи се молиха заедно за оздравяването на светия отец.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Няколко мълнии паднаха на метри от цяло семейство
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Петролните джобове на шейха се препълнени - прави летище, каквото...
Приятелката на известен писател съобщи за смъртта му
Силно земетресение разлюля Балканския полуостров
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).