Момче на 9 години е най-младата жертва от концерта на Травис Скот

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:54 / 15.11.2021
1322
Момче на 9 години от Далас стана най-младата жертва, починала от наранявания, получени по време на блъсканицата на музикалния фестивал Астроуърлд в Хюстън, хедлайнер на който беше рапърът Травис Скот, предадоха световните агенции, цитирани от Дарик.

Езра Блаунт от Далас е починал в неделя в Тексаската детска болница в Хюстън, съобщи семейният адвокат Бен Кръмп.

Езра е бил поставен в медицинска кома, след като е получил сериозни наранявания при сблъсъка с фенове на 5 ноември по време на изпълнение на хедлайнера на фестивала Травис Скот.

Детето е получило тежки увреждания на мозъка, бъбреците и черния дроб, след като е било "ритано, стъпкано и почти смазано до смърт", според дело, което семейството му е завело срещу Скот и организатора на събитието "Лайв нейшън". Семейство Блаунт иска обезщетение от минимум 1 милион долара.

Малкият Езра Блаунт е десетата жертва в трагичния инцидент. Останалите девет са на възраст между 14 и 27 години. При блъсканицата пострадаха над 300 души.

На концерта присъстваха около 50 000 души. Заради инцидента проявата беше преустановена, а вторият фестивален ден беше отменен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Николоски с отговор на "истерията" в България: Стоя зад всичко, к...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключен от ЕН...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Нова "мистериозна заплаха" нападна Европа
ЕК ни поряза


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).