Мароко отменя визите за българи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:36 / 12.03.2005
1462
Българските граждани ще пътуват до Мароко без визи. Министерството на външните работи беше уведомено с нота от посолството на Кралство Мароко в София, че гражданите ни, притежатели на обикновени паспорти, се освобождават от изискването за входни визи, считано от 1 март 2005 г., съобщи правителствената информационна служба. Решението е във връзка с предстоящото официално посещение на премиера Симеон Сакскобургготски в Мароко. Българската страна оценява този едностранен акт като висока оценка за двустранните отношения между двете страни и приятелски жест към българския министър-председател.
От 15 до 17 март т.г. премиерът Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита Сакскобургготска ще направят официално посещение в Мароко, по покана на Негово Величество краля на Мароко Мохамед VІ. Това е първо посещение на ниво министър-председател в историята на двустранните отношения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банката на Пале...
Русия обяви за издирване украинския президент
В Гърция въвеждат 6-дневна работна седмица, а уж били мързеливи
На Велика събота Благодатният огън слезе в Йерусалим
Отвлякоха българка в Гърция
Торнадо близо до Родопите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).