Курц: Европа да вземе пример от Австралия за бежанците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:12 / 05.06.2016
4448
Австрийският външен министър Себастиан Курц предложи Европейският съюз да възпрепятства прекия достъп на бежанците до континента, като ги държи на острови, по примера на Австралия.

"ЕС трябва да вземе пример от някои аспекти на австралийския модел" на управление на миграционните потоци, заяви министърът консерватор за днешния брой на в. "Пресе" (Die Presse). Австрия вече ограничи достъпа на бежанци до своята територия - вижте във видеото.

Австралийският флот системно връща плавателни съдове с нелегални имигранти. Хората, които успеят да достигнат австралийския бряг, биват настанявани в лагери за задържане на острови като Манус в Папуа-Нова Гвинея, Науру в Тихия океан, или Рождество в Индийския океан, докато се разглежда молбата им за убежище.

Този австралийски модел не е изцяло приложим, но принципите му могат да използват в Европа, обясни Курц, който гледа скептично на споразумението с Турция, което е пред провал.

Задържането на имигранти на острови е практикувано и от САЩ, чиито имиграционни служби в първата половина на XX век са държали новопристигащите на остров Елис, в устието на река Хъдсън в Ню Йорк.

Такъв островен модел може да бъде и пътят към Европа за бежанците, подчертава министърът, който вижда в това най-вече начин за разубеждаване на бъдещите имигранти да поемат към континента.

Откакто австралийското правителство възприе тази политика, корабите с хора, търсещи убежище, вече не пристигат на австралийските брегове. Страната обаче редовно бива остро критикувана от правозащитни организации.

Спасяването в морето на лодки с бедстващи имигранти, като в последните дни край бреговете на Либия, не може да е билет за Европа, изтъква Курц.

Според него ЕС трябва ясно да формулира един принцип - онези, които се опитват да влязат незаконно в Европа, трябва да губят правото си да искат убежище в нея.


Виж коментарите (2)

Още по темата (903):
07.06.2023 "Бизнесът за Пловдив" направи щедро дарение за децата на Сирия
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаска болница
06.10.2022 Трима хванати с мигранти на АМ "Тракия"
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).