Коя е храната, която ни предразполага към рак?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:08 / 20.04.2023
6080
Според британски учени съществува храна, която с времето благоприятства развитието на рак на червата.

Дори няколко грама говеждо, свинско или агнешко с ежедневна консумация увеличава риска от развитие на рак на стомаха с 20%. С други думи, тези, които са участвали в проучването и са яли около 76 грама червено и месо, имали 20% по-висок риск от заболяването от тези, които яли 21 грама или просто по-малко.

Учените анализирали данни от 500 хиляди пациенти.

Също така, рискът е 15% по-висок за тези, които консумират около 54 грама червено месо на ден, в сравнение с тези, които ядат около осем грама.

За тези, които консумират 29 грама месо на ден, рискът е с 19% по-висок от този, за хората които ядат около 5 грама говеждо, свинско или агнешко на ден, пише "Блиц". 

Обобщено, ако искате да намалите риска от заболяване като рак на червата, не трябва да консумирате ежедневно голямо количество месо. Разнообразете менюто си. Наблегнете повече на плодове, зеленчуци и супи и гарантирано ще бъдете по-здрави.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
За пореден път арестуваха Грета Тунберг
Почина бизнесменът, смятан за "инвестиционната легенда" на всички...
Най-странното правило, което всички жени в кралското семейство тр...
Аномалии в Гърция
Нови забрани за алкохол и по-големи санкции в известен курорт
Земетресение близо до България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).