Извънредно положение в Еквадор след силно земетресение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:50 / 17.04.2016
2374
Силно земетресение с магнитуд 7,8 уби десетки души в Еквадор, предаде БиБиСи. Извънредно положение е обявено в шест провинции, а Националната гвардия е мобилизирана. Трусът е станал в 02,58 ч. българско време тази нощ.

Най-малко 41 души са загинали в резултат на силното земетресение в Западен Еквадор и броят на жертвите най-вероятно ще се увеличи още, каза вицепрезидентът на страната Хорхе Глас, цитиран от АФП.

"За съжаление информацията, с която разполагаме към момента е, че 41 граждани са загубили живота си в тази непредвидена ситуация. Този брой на жертвите ще се увеличи в следващите часове", каза Глас в телевизионно обръщение.

Трусът, с епицентър край крайбрежния град Муисне, е разрушил надлез в град Гуаякил - на около 300 км отдалеченост. Трусът е разклатил и сгради в столицата Кито, което накарало местни жители да напуснат домовете си, предаде "Фокус".

Вицепрезидентът поясни на пресконференция, че броят на жертвите все още не е потвърден официално.

По думите му, армията, полицията и спасителната служба са "в състояние на максимална тревога, да защитят живота на гражданите".

Междувременно Центърът за предупреждение при цунами в Тихия океан съобщи за опасност от "вълни цунами между 0,3 и 1 метър за някои крайбрежни райони на Еквадор".

Съседно Перу издаде предупреждение за опасност от цунами по северното си крайбрежие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).