Италианците са потресени: Венера на Ботичели стана инфлуенсър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:26 / 21.04.2023
962
Много полемики предизвиква в Италия новата рекламна кампания на Министерството на туризма, която превърна Венера от прочутата картина на Сандро Ботичели във виртуален инфлуенсър.

Облечената ту като велосипедистка, ту като фенка на модните тенденции Венера обикаля забележителностите на Италия, за да им прави промоция. Голата Венера от "Раждането на Венера" е облечена по различен начин и ту хапва пица до езерото Комо, ту си прави селфи на площад "Сан Марко" във Венеция или придържа велосипеда си пред Колизеума. Навсякъде обаче посланието е едно и също и то е на английско-италиански: “Italia. Open to meraviglia", или "Италия, отворена към чудесата".

Критиците на рекламната кампания се противопоставят на превръщането на иконата на Ренесанса, каквато е Венера от творбата на Ботичели, в нещо като Киара Ферани, или най-следваният моден инфлуенсър в света. "Госпожо министърка на туризма Даниела Сантанке, шегуваме ли се? Наистина ли похарчихме 9 млн.евро, за да окичим с тази серия от клишета за Италия всичките й летища и гари? Наистина ли трябваше да вземем един от най-големите шедьоври на Ренесанса и да го модифицираме по този начин? ", попита в свой коментар журналистът Алберто Берлини.

Силно критичен към новата кампания е и италианският зам.-министър на културните ценности Виторио Сгарби, признат като един от най-компетентните експерти в сферата на културата на Апенините. "Рекламата на Италия я правят нейните произведения на изкуството и няма нужда да ги преобличаме по този начин", заяви той, цитиран от "24 часа".

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Брутални въоръжени сблъсъци между банди български роми в центъра ...
Няколко мълнии паднаха на метри от цяло семейство
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Петролните джобове на шейха се препълнени - прави летище, каквото...
Приятелката на известен писател съобщи за смъртта му
Силно земетресение разлюля Балканския полуостров


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).