Гърция изчислява график за поетапна отмяна на пълната карантина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:30 / 19.11.2020
1766
Въпреки продължаващите високи стойности на разпространение на епидемията от коронавирус в Гърция, правителството е започнало планирането за постепенно вдигане на строгите ограничения, пише ежедневникът "Катимерини".

Доколкото засега не се наблюдава очакваният спад на дневния брой на заразените, завръщането на учениците в класните стаи се очаква да стане на 7 декември. Търговията на дребно ще се възстанови една седмица по-късно - на 14 декември, а заведенията за хранене ще са последни с вероятна дата за отваряне на 19 или 21 декември.

Дори и тогава ще останат в сила строги мерки, като правителството разглежда възможността за поставяне на плексигласови прегради между масите, както и на отоплителни тела в откритите части на заведенията, за които ще бъде отпусната субсидия от държавата. Според работния план ще остане забраната за движение след 22 или 23 часа вечерта, няма да се разрешава и придвижването между отделните префектури.

"Коронавирусът ни доближава до Коледа", се казва парадоксално в друго заглавие в "Катимерини". Нуждата да повдигнем духа си и да избягаме от непрекъснатата заплаха, създадена от коронавируса, ни карат да мислим повече за предстоящите празници. Изход от стреса, безпокойството и изолацията предлагат електронните магазини, свързани с празничните покупки, които регистрират скокообразен ръст на продажбите. И там обаче не липсват проблеми. Вчера компанията "Джъмбо" обяви, че електронният й магазин ще остане затворен до 26 ноември, за да може да изпълни поръчките, които вече е приела.

"Та неа" също публикува очакванията за графика за постепенна отмяна на ограниченията, като публикува и плановете, по които ще бъде извършено ваксинирането след одобряването на ваксина срещу SARS-CoV-2. Първи ще получат ваксината здравните работници, уязвимите групи, силите за сигурност и служителите в обществените служби.

Солунският вестник "Типос Тесалоникис" пише, че според вирусния товар в отпадните води Солун може да бъде разделен на квартали с различен епидемиологичен профил по смятания за успешен модел на испанската столица Мадрид. Вчера в Солун са регистрирани над 900 нови случая на заразяване с новия коронавирус, като ситуацията в цяла Северна Гърция остава по-тежка в сравнение с останалата част на страната.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).